| Sawarekh a întrebat:

Recomandati-mi si mie o solutie, cum pot scapa de punctele albe de pe piele, acelea puncte de grasime?
Nu pot scapa, nu imi dispar de pe fața.
Sau macar sa-mi recomandati un Dr. dermatolog!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| Violleta2022 a răspuns:

Punctele albe de grasime, dispar cu regim alimentar.
Ele denota ca ai colesterol marit in corp.

O soluție pentru îndepărtarea punctelor de grăsime ușoare, poate fi exfolierea pielii ori îndepărtarea celulelor moarte cu ajutorul un produs abraziv (malai, zat de cafea).
Acest tip de exfoliere duce la ameliorarea punctelor de grăsime deoarece subțiază stratul de piele.
Nu este recomandată curățarea severă a tenului prea des cu produse chimice sau cu săpunuri deoarece în acest fel se pot crea punctele de grăsime de pe față.

Dacă chisturile sunt poziționate adânc sub suprafața pielii, atunci procedura nu se poate face acasă, ci este nevoie de o incizie în cabinetul dermatologic. Procedura este foarte simplă, fără durere și fără să apară riscul de cicatrice