Si ce religie zici tu ca e aia? ca nu-mi suna cunoscut. Sunt secte care permit sexul intre frati. Vorbim despre lege sau religie?
Pauza publicitara:
Consumul excesiv de alcool poate dauna grav sanatatii si nu este tolerat nici de religia crestina. Ce nevoie de droguri sa ai cand poti sa iti faci un ceai de tei sa miroasa bine in toata casa? Si mergi la culcare si visezi frumos si maine te trezesti fresh
Sa continuam: In diverse zone ale globului clima e diferita, vegetatia diferita, prin urmare si oamenii. Indienii in America fumau tutun, europenii faceau vin din struguri...blablabla. Cand au dat arabii de bautura or fi lesinat beti pe acolo prin desert si in nisip au ramas. Atunci probabil liderii au decis ca ei n-ar trebui sa bea alcool. Lafel si cu porcu': cum n-aveau ei frigidere pe vremea aia, or fi mancat prin pustiu pe acolo niste carne verde de au crapat intoxicati in desert si au lasat pe limba de moarte mesajul ca sa nu mai serveasca porcine ca ii ajunge blestemul, in schimb femeile ar trebui sa isi protejeze chipul ca de la atata soare si praf si vant le ies niste bube urate si oricum n-ar fi bine sa ispiteasca vreun calaret mai violent.
Si uite cam asa am mostenit noi lumea de la parintii nostri, cu obiceiuri formate de-a lungul timpului. Si la sfarsit sa iti zic si o parere personala: si cafeaua poate fi drog daca ajungi sa fii varza dimineata fara ea, si sa stii ca se intampla dupa o perioada daca abuzezi. Daca pana si minunata cafea te poate face un om mai slab, restul drogurilor pot fi si mai rele, incepand cu tutun si bautura pana la opiacee care dau dependenta imediat. Dar asta nu inseamna ca un strop de bautura nu e bine primit de organism, ocazional. Vinul se foloseste inclusiv in rituri crestine.
Fiecare religie are ciudateniile ei. Ei sunt politeisti si au pentru fiecare zeu in parte diverse traditii. Dar drogurile folosite in scopul asta
Nu putem decat sa observam si sa ne minunam
Drogul, cale de comunicare cu zeii? Păi normal... după ce te droghezi vorbeşti şi cu Moş Crăciun...se hrănesc cu iluzii
In lumea mea totul e permis, fiecare om e responsabil pentru ce face asa ca nu vad rostul religiei sau unei legi impuse.
Eu despre drogurile naturale cred ca au fost in primul rand folosite in procesul de vindecare sau de alinare a unor suferinte ale bolnavului. Sunt sigur ca sefii triburilor nu-i lasau pe membri obisnuiti sa consume astfel de ierburi. Oricine foloseste un anumit tip de drog isi schimba comportamentul si are indusa o stare dierita de cea normala, mult mai relaxata sau cu halucinatii. Din punctul meu de vedere si alcoolul este un drog usor. La drogurile mai tari dependenta se instaleaza mai repede. Fata de alcool dependenta se instaleaza mai incet si depinde in mare masura de anturajul persoanei. Alcoolul, de la medicament, poate ajunge repede otrava pentru organism. Alcoolul consumat prin diferite sortimente de bauturi (bere, vin, tuica, vodca, coniac, lichior, etc) este un bun digestiv, are rolul lui in metabolism, dar consumat in exces devine OTRAVA si creeaza DEPENDENTA.
Păi spuneau că şamanii reuşesc să comunice cu spiritele pentru. ca nu fumează/inhalează marijuana/DMT/ayahuasca pentru plăcerea lor ci doar pentru ritual =D