anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Risti sa iei vreo boala in urma ciupiturii de tantar?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
gyzzard
| gyzzard a răspuns:

Sunt o multime de boli care se transmit prin celebrul tantar. Cea mai celebra este malaria (denumita popular friguri).
@cami:
1) genul de tantar anofel este foarte raspandit in zonele subtropicale si temperate. Intamplator este tantarul care ne suge noua sangele in fiecare noapte, el fiind raspandit in toata Romania, nu numai in Calarasi.
2) Malarie, in acest moment, are incidenta cea mai mare in africa. In Romania se fac, in fiecare an, campanii de distrugere a populatiei de tantari pentru a prevenii aceasta boala.

cami
| cami a răspuns:

Exista doar un singur fel de tantar, care se gaseste in Africa, tantarul Anofel [femela] care poate provoca asa numite "friguri". Se pare ca un astfel de exemplar s-a descoperit si in Romania, mai exact in Calarasi.

| Jonsdottir a răspuns:

Da, poti sa iei o boala de sange, dar nu cred ca e chiar asa de grav

| dyav0litza a răspuns:

Malaria

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Pot fi nocive aceste piscaturi de tantari, insa, daca te protejezi, nu ai de ce sa iti faci griji. eu de exemplu folosesc un aparat contra intepaturilor de tantari deoarece stau aproape de delta dunarii si ma innebunesc tantarii. acest aparat ajuta rapid si eficient impotriva intepaturilor de tantari. daca te ajuta, eu mi l-am comandat de pe un site de tehnica medicala si mi-a fost adus acasa prin curier, aici se gaseste: http://www.tehnica-medicala.ro/......oducts.php

| rosalie a răspuns:

Da, cred ca da, deoarece tantarul merge de la om la om si risti boli care se iau prin sange, cauta pe net, mult succes!

Întrebări similare