| Radandam a întrebat:

Rmn-ul făcut fără substanță de contrast poate vedea dacă ar exista o mica leziunile, orice mic hematom? Poate vedea orice? Pot avea încredere într-un RMN dacă e făcut fără substanță de contrast? Precizez:rmn la cap
Păreri?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| codrinmaestruldumelor a răspuns:

Am facut si cu si fara. Se poate observa insa nu va fi deloc relevant pentru doctor pentru punerea unui diagnostic si te va trimite la analize mai amanuntite care clar vor necesita substanta de contrast. Ca exemplu, se poate observa o leziune, insa nu se poate spune gradul ei, cat de grav este, progresiul ei. Substanta de contrast in schimb permite monitorizarea fluxului sangvin prin vasele de sange.

| Nirvanaaa a răspuns:

Nu este 100% precis. Ar fi recomandat unul cu substanța de contrast cel mai bine.

| Violleta2022 a răspuns:

RMN-ul cu contrast este cerut doar in situatia in care se oberva anumite pete sau neclaritati pe RMN-ul normal, fara contrast.
Dar tu ai avut deja RMN si nu s-a constata nimic, deci nu ai de ce sa-ti faci probleme pentru un alt RMN, facut fara sens si fara motiv.
Problemele care te macina pe tine au natura psihiatrica, nu neurologica si se cheama ipohondrie, fiind o latura a bolii numita: paranoia.
Vezi te rog linkurile de mai jos cu explicatii clare:
https://evz.ro/cum-iti-dai-seama-ca-esti-paranoic.html
Explicatii medicale:
https://www.romedic.ro/paranoia
https://www.csid.ro/semne-si-simptome/paranoia-11247756/

| AlinMrs a răspuns:

Sincer nici nu stiam ca exista RMN cu substanta de contrast la cap. Sunt curios cum si unde se introduce substanta aia de contrast. In ceea ce priveste leziunile cranio-cerebrale daca nu exista leziuni visibile gen:vanataie, hematom, deformatiuni ale zonei de impact sau alte semne susceptibile. Se poate actiona in cazul in care apar sangerari, stari de ameteala/voma, alterarea functiei de constiinta, alterarea functiilor vitale si in cazul asta se poate contacta un cadru medical pentru alte investigatii si indicatii. Acum depinde si pentru ce anume ai tu nevoie, vrei sa previi sau sa demonstrezi tu ceva?