Pentru constipatie poti apela la fibre, legume cat de multe, iaurt natural, prune uscate, ceaiuri si lichide suficiente.
Suplimente de fibre poti apela la tarate de grau, de ovaz, pshillium, iar proteinele din seminte de in, de chia, floarea soarelui si dovleac dar crude si nesarate nu provoaca constipatie.
Ma refeream la siplimente adica la "prafuri sportive" nu la produse alimentare. multumesc
Da stiu, e mai comod sa inghiti o pastila. Am apelat si eu la suplimente o perioada dar acum fiindca am mai mult timp liber prefer sa mi le "prepar" eu. Un sfat, incearca pentru inceput ceva cat mai natural, sa nu-ti dereglezi organismul.
Cei de la pronatura au un supliment numit parca chiar "fibre", eu am folosit ceva de genul https://produsenaturisteonline.allshops.ro/......estin.html si au fost chiar bune. Sau omega3.
Da am incercat sa-mi pregatesc singur si nu prea am avut mari succese. Timp de 2 luni am suferit de 3 ori de costipatii, care durau aproximativ 4-5 zile, si parca era tot ok o saptamana de zile, si iar ma intorcea inapoi, am incercat sa consum paste integrale, orez integral, paine integerala, produsele care contin mai multa fibre si nu prea am succese mari, stii deja imi cade toata motivatia si nu mai stiu ce sa fac si ce sa incerc... poate cumva suplimentele de proteine de la genius sa-mi provoace constipatii? ma gandesc poate sa apelez la herbalife
Proteinele ingreuneaza intr-adevar digestia, pe langa acelea banuiesc ca si consumi carne. Si combinatia de carbohidrati-carne ingreuneaza si ea digestia din pacate, se digera in mod diferit. Fructele dupa masa sunt o greseala des intalnita, etc.
Sunt niste pastile "Aleo ferox", dar nu lua 3 cum scrie acolo, ia pentru inceput doar una- seara. Primele 2-3 zile s-ar putea sa mergi mai des la wc, dupa 2-3 zile iti regleaza foarte bine organismul.