| Cioca_Dany_1964 a întrebat:

Rodia sau sucul de rodie se poate consuma de diabetici?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Este bine să întrebi un diabetolog ori medicul de familie.
Exista foarte multe motive pentru care rodiile merita toata atentia in timpul iernii. Sunt un pachet de antioxidanti si o sursa importanta de vitamina C, care combate eficient problemele tipice sezonului rece de la raceala si gripa pana la probleme reumatismale, de regula acutizate in aceasta perioada a anului.

Intr-un studiu, citat de Eating Well, se arat ca rodia este unul din cele mai bogate fructe in vitamina C, 100 de mililitri de suc furnizand 16 la suta din necesarul zilnic de vitamina C al adultului.

Sucul de rodie este o excelenta sursa de vitamina B, acid pantotenic, potasiu, polifenoli, antioxidanti si este eficient in reducerea factorilor de risc pentru maladiile cardiace. In plus combate instalarea arterosclerozei. Rodia este capabila sa reduca tensiunea arteriala si este eficienta impotriva cancerului de prostata, in diabet si diferite forme de cancere prin puternicul efect antioxidant. Nu in ultimul rand este dovedit ca sucul de rodie are efect antiviral si antibacterian. In plus combate artrita reumatoida.

Partea buna din rodie sunt semintele bogate in suc. Dulceata acestora difera de la soi la soi. Rodia buna de mancat este cea care are coaja usor stearsa. Rodiile cu coaja foarte rosie sunt acre.

Rodia este fructul unui arbore mic care se numeste rodier. Creste din Iran pana la Muntii Himalaya in India de nord si a fost naturalizat in intreaga regiune mediteraneana.

Turcii folosesc sucul de rodie la marinarea carnii, iar in Armenia, unde rodia este simbolul prosperitatii, din rodie se face un fel de vin foarte aromat. In Grecia semintele suculente de rodie se consuma impreuna cu iaurt si in salate.

Semintele comestibile dintr-o rodie de circa 150 de grame reprezinta circa 100 de calorii, ceea ce reprezinta 1, 5 grame de proteine, 26, 4 glucide, nicio urma de lipide, la care se adauga noua miligrame de vitamina C si 399 miligrame de potasiu.
Sursa: http://www.ziare.com/......ii-1067228
Nu este recomandat strugurele, are un conținut de zaharuri ridicat!
Pa, pa.

6 răspunsuri:
| octha a răspuns:

In general orice fruct nu face rau la niciun fel de boala, sa consume fructe(au zaharuri) dar poti da la diabetici si miere de albine daca vrea ceva dulcE, de preferat de la tra de undeva sau de la un taran care e batran, ala no sa puna zahar la albine. mierea din comert contine toata un procent mai mare sau mai mic de zahar.sanatate!

| 582gaby a răspuns:

Se pot consuma ori care dintre ele! Sper ca te-am ajutat. fundita?

| Muzic_Razva_1997 a răspuns:

Da este indicat.
Pt raspunsul meu astept un like la pagina de mai jos https://www.facebook.com/iLadyGagaHabboGames?ref=ts&fref=ts

| sanatatesiviata a răspuns:

Diabetul este declansat in special de grasimea de origine animala, colesterolul din proteina animala, cerealele procesate si nu numai.

Fructele crude si legumele ajuta la ameliorarea, reducerea dozei de insulina (insulina ataca inima, si alte organe in timp), pana la reducerea totala a insulinei sau a medicamentelor care se dau la persoanele care sufera de diabet (medicamente care in timp declanseaa ale afectiuni grave si chiar fatale).

Diabetul se vindeca in 1 saptamana si maxim 1 luna in general (dar depinde de predispozitiile fiecarui om) in general se vindeca in cateva saptamani.

Detalii la:
- http://www.sanatatesiviata.ro/......-91-minute

- http://www.sanatatesiviata.ro/......-vindecare

- si mai ales cele cu doctorul Robert Morse de aici: http://www.sanatatesiviata.ro/......-naturopat

| Empathizer a răspuns:

Rodia ca atare da, ca gustare intre mesele principale, in aceeasi cantitate ca merele.
Cu sucurile e alta poveste, e bine sa le eviti pentru ca nu mai contin fibrele care sa incetineasca absorbtia glucidelor.

| Dinu_Lucia_1950 a răspuns:

Daca am diabet pot consuma rodii?