| Yarinna85 a întrebat:

Rog ajutor! Sunt gravida in 4 luni si am facut rubeola. Riscurile pentru sarcina sunt intre 10-35% pentru ca fatul sa se nasca cu defecte grave. ce sa fac? sa intrerup sau nu sarcina?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

In primele trei luni de sarcina copilul este afectat 90% de virus, la tine este un pic mai mic riscul.Eu cred ca daca iti doresti din suflet un copil sanatos,copilul fiind dar de la Dumnezeu, cred ca iti va asculta rugamintea ta.Tu trebuie doar sa crezi si sa nu-ti fie teama pentru ca maine, Dumnezeu este deja acolo!

| bitihacy a răspuns:

Eu zic ca cel mai bine ar fi sa consulti un medic si asta cat mai repede. La ora actuala se pot face o gramada de teste si au si o gramada de solutii. Nu uita ca inainte sa mergi la medic, sa suni si sa anunti, pentru a evita raspandirea virusului printre pacienti.
Iti doresc multa sanatate!

| Yarinna85 explică (pentru bitihacy):

Am fost la 3 medici. toti se feresc sa-mi dea un sfat! eu trebuie sa iau o decizie cat ma repede. nu stiu ce sa fac. sunt distrusa psihic, imi doresc enorm un copil SANATOS!

| bitihacy a răspuns:

Sincer nu stiu ce sa-ti spun...eu am 4 copii, sanatosi, multumesc lui Dumnezeu, dar am avut si eu suficiente probleme in special cu a 3-a sarcina. Toti medicii ( adica vreo 6) m-au sfatuit sa renunt la copil, dar nu voiam, asa ca am gasit un doctor care mi-a facut o serie de teste si analize si m-a asigurat ca copilul e perfect sanatos. Intr-adevar, am avut tratamente peste tratamente de urmat in timpul sarcinii si fetita dupa nastere timp de un an ( preventiv) dar acum e o mandrete de fata.Dar am vazut in maternitate cazuri ca al meu, care nu aveau un happy end ci din contra.Eu totusi zic sa mai cauti si alti medici, nu renunta asa usor.Bafta si nu-ti pierde speranta!