Cel mai bine ar fi sa eviti vaccinele pentru astfel de boli, care nu prezinta un pericol pentru viata, acestea dimpotriva iti intaresc sistemul imunitar. Este neplacut, dar bine pentru sanatatea ta, iar anticorpii care apar odata ce ai luat boala, raman in organism pana la sfarsitul vietii. Un tratament intr-adevar nu exista, rujeola trece de la sine, medicii prescriu doar medicamente care iti amelioreaza simptomele.
Rujeola, si de asemenea si alte boli ale copilariei, se trateaza simptomatic, adica se folosesc medicamente pentru ameliorarea simtomelor, cu antitermice, antialgice. Fara complicatii, boala trece cand sistemul imunitar produce destuli anticorpi ca sa depaseasca viteza de inmultire a virusurilor. In caz de complicatii, suprainfectii, este necesar tratament cu antibiotice. O alta complicatie ce poate aparea este carenta de vitamina A, care in acest caz trebuie suplimentata.
Vaccinurile trebuie facute inainte de contactarea agentului patogen, sau ele nu vor avea efect. Atentie! Este interzis/nerecomandabil a se efectua vaccinari la persoanele care au febra sau la persoanele alergice.
Probleme legate de vaccinuri: nu asigura o imunitate de lunga durata, contin diferite substante toxice sau alergenice, material genetic care in unele cazuri poate duce la cancer.
Cand urmeaza a se face un vaccin ar trebui cantarite bine avantajele si dezavantajele aduse.
Vaccin pentru rujeola nu exista. (Exista insa vaccin pentru rubeola) In general un vaccin nu trateaza ci previne. Vaccinul trebuie sa-l faci inainte sa iei boala (ca sa faci anticorpi pentru ea si sa n-o mai iei pe viitor)
Trivaccinul ROR este pentru rujeola, rubeola si oreon. Tu de unde te-ai informat, se pare ca nu ai o sursa buna.
Din programul de vaccinari obligatorii nu face parte decat vaccinarea anti-rujeolica care se face doar la fete deoarece exista riscul de a avea complicatii ale sarcinii. Vaccinul ROR este aparut recent iar din cate stiu vaccinari cu ROR s-au facut incepand cu 2005-2006.
Ciudat este ca acest vaccin se face la varsta de pana la 2 ani si efectul lui trece cu mult inainte ca aceste fetite sa isi inceapa viata sexuala, nu?
De ce nu se face doar la fetele care au o varsta, sa zicem peste 14 ani, si care nu au facut boala in copilarie, deci nu au imunitate naturala la rujeola?
Fetita mea nu o sa faca nici un vaccin in afara de cel facut la iesirea din maternitate, care cica o fost si el "obligatoriu".
Legat de obligativitate, aceasta este data personalului medical, ei sunt obligati sa faca vaccinurile cuprinse in lista, la cerere. In cazul pacientului, functioneaza legea care da acestuia dreptul de a refuza un tratament medical, oricare ar fi acesta.
Mai este o lege, legata de raspandirea cu premeditare a unei boli epidemice, aceasta insa nu se refera la refuzul vaccinurilor ci la refuzul de a aplica conditiile de carantina.
Vad ca esti foarte informat. Eu am fost vaccinata antirujeolain clasa a xii-a.
Da, de cand cu asta mica... in 15 luna curenta implineste 1 an.
Am citit destule pe acest subiect si pe masura ce aflu mai multe ma gandesc tot mai mult la cate nu stiu. Nu vreau ca ea sa ajunga un cobai pentru companiile alea farmaceutice, pe care numai gandul la sanatatea noastra nu le framanta.
Sa-ti traisca si sa fie sanatos, in ceea ce priveste vaccinarile eu cel putin pe cele obigatorii le-as face deoarece toate previn niste boli foarte grave care pot avea repercursiuni si mai grave, si tu la randul tau le-ai facut si nu s-a intamplat nimic. Gandeste-te ca suntem o tara in care TBC inca exista si de curand am auzit ca a fost un caz de poliomielita despre care s-a spus ca ar fi eradicata.
Carmen133 întreabă: