| Iuli122122 a întrebat:

S-a operat cineva de cataractă? Are cunoștințe? În afară de ce conține operația (m-am interesat) în ce constă vindecarea post-operatorie?
E nevoie de consult lunar? Orice informatie sau experienta m-ar ajuta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Vindecarea post-operatorie are durata de pana la o luna.
Dupa operatie, timp de minim 1 zi, se folosesc ochelari inchisi la culoare, pentru a evita lumina puternica suparatoare.
Mai ales daca sunt montate cristale, trebuie evitate eforturile, aplecarile si ridicarile rapide etc., mai ales in prima luna (pentru ca cristalinul se poate misca din loc si vederea devine neclara).
Consulturile se fac la 1-2 zile, respectiv la o luna si eventual la 6 luni dupa operatie.

| Frank51 a răspuns:

Mătușă-mea s-a operat acum mulți ani, îmi amintesc că s-a vindecat repede și a văzut foarte bine apoi. Alte informații n-am din păcate.