| gabriel_6383 a întrebat:

Sa completez la intrebarea mea. eu am facut niste analize pentru retragerea permisului de conducere pentru alcoolemie si mi-a iesit la fiola 0, 57 dar la analize nu a iesit bine, doc mia regomandat acid folic pentru ca sa imi scada din volumul de glob rosii adica pe inteles la mine sunt prea groase glob rosii decat normalul lor

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ma analfabetule, tu ai trecut in viata ta pe la scoala?
Acum sa-ti raspund la intrebare: Ti-au detectat VEM-ul (volumul eritrocitar mediu) peste 100 fentolitri, ceea ce a facut ca doctorul sa puna diagnosticul de: anemie megaloblastica. Baga in tine acid folic si vitamina B12 si te faci bine. In orice caz, trebuie gasita cauza carentei de acid folic sau de cobalamina.
Si un sfat: fa cursuri de limba romana si nu mai conduce beat, ca maine poimaine dai peste un om nevinovat.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Consumul cronic de alcool este o cauza de anemie megaloblastica (cum ai tu). Ia tratamentul si las-o mai usor cu bautura.