Repeți informația respectivă până o înveți, degeaba stai la ora și apoi pe tik tok in loc sa te intereseze ce ai învățat, nu ai nevoie de pastile și de a repeta informația, vezi de o aplicație înregistrează ce spune profa și repeți sau faci excertiti acasă
Daca pui mana sa inveti logic, citind fiecare paragraf si memorand numai esenta lui, atunci vei putea retine toata lectia, iar citind papagaliceste nu vei retine niciodata nimic.
Ca sa poti invata este necesar sa elimini tot ce te poate distrage de la lectii, adica INCHIZI telefonul, computerul, tableta, radioul si televizorul, ca sa fie perfect liniste in camera si sa poti invata fara sa te atraga sau deranjeze nimic.
Nu are rost si iti spun si de ce:
Eu chiar am experimentat cu tot felul de suplimente pentru memorie. Toate la un loc nu au impactul pe care il are o noapte buna de somn. Iar cele "de memorie" de tip Memo+, daca citesti lista de ingrediente vei vedea ca toate au Ginko Biloba ca ingredient principal in ele. Daca chiar simti ca ai nevoie de ajutor pe partea asta, ia-ti direct Ginko (ori ca pastila, ori ca ceai), ca e mult mai ieftin asa.
Sa ti cont si de faptul ca toate suplimentele pentru performanta mentala (in afara de cofeina) au efect pe termen lung. Nici o pastila nu iti va imbunatati ASTAZI memorie daca o iei. Sa te astepti sa-ti mearga mintea 10% mai bine daca iei zilnic timp de 3 luni.
Pentru ca nu te concentrezi!
Ai nevoie de liniste si concentrare ca sa poti invata.
De asemenea, 8 ore de somn, o alimentatie sanatoasa.
Poti suplimenta cu nuci (ai observat ca miezul de nuca are forma de creier?), o lingurita de ulei cu continut de omega 3 si omega 6, Lecitina, Ginko Biloba. Toate astea ajuta la buna functionare a creierului.
Incearca sa fii atent la ceea ce citesti si sa intelegi logic. In general problema nu este de memorare ci de atentie. Eu invatam cel mai bine noaptea, ma puteam concentra mai usor si nu imi distragea nimeni atentia.
Poti lua Ginko Prim.