anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sa incep. Am scolioza-lombara si am fost la gimnastica medicala si in fiecare zi fac exercitii. Am observat ca daca tin piciorul drept, genunchiul nu este in rand cu piciorul ci este indreptat spre interior. Trebuie sa mentionez ca si soldurile nu sunt egale. Faza cu genunchiul o fi din cauza scoliozei? (Soldurile stiu sigur ca da). Si ce pot face sa-mi indrept genunchiul? Si inca o intrebare. Nu am voie sa fac unele exercitii de gimnastica la scoala la ora de sport si am o nelamurire. Daca am voie sa fac saritura la capra? Multumesc de ajutor.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| annie_8842 a răspuns:

Salut!

in primul rand am si eu exact aceste probleme

mie mi-a zis terapeuta ca nu sunt exercitii pentru genunchi in special
cand mergi pe jos, trebuie sa ti le indreptezi spre exterior
asta nu se corecteaza...
si mi-e mi s-au interzis toate sariturile, sprint-ulbig grin

Răspuns utilizator avertizat
| kitty_8197 a răspuns (pentru tputputpu123):

Pai daca faci un exercitiu ce iti solicita prea mult coloana risti sa ai dureri. si eu am fost la domnul jianu si nici mie nu mi-a spus. aici depinde si de gradele pe care le are coloana ta etc.

7 răspunsuri:
| JesterRO a răspuns:

Buna.
Vad ca a trecut ceva timp de cand ai postat mesajul asta, insa l-am citit abia acum 2 minute si vreau sa-ti zic ca nu te poti lua dupa oricine de pe orice site. Asta este un site bun cu oameni destepti insa nu toti au idee ce spun. Ce ai tu e o problema careia NUMAI un kinetoterapeut ii poate stabili un diagnostic.
Fii fata desteapta si nu ii lasa pe altii sa-ti rezolve problemele 100%, pentru ca nimeni nu o va face vreodata, si gratis, si online. Mai ales online.

Eu sunt o exceptie. Mai am un an si termin facultatea de kinetoterapie, asa ca iti pot da niste sfaturi-indicatii, in cazul in care nu te-ai dus deja la un cadru medical.

In primul rand, nu poti face miscari bruste sau cu presiune, pentru ca acea presiune poate impinge vertebrele coloanei in directia gresita, si te poti stramba mai rau. Gandeste-te, aproape ORICE miscare pe care o faci implica automat coloana vertebrala, trunchiul. Chiar si cand mergi normal.
Nu poti sari, nu poti cara greutate, nu poti alerga pana nu indrepti coloana. Si foarte importanta e pozitia pe scaun. Toti stam mult timp asezati pe scaun si in cea mai mare parte a timpului avem o pozitie deficitara. Incearca cat mai mult posibil sa nu stai cu picioarele intr-o directie iar cu restul corpului in directia opusa. Stai dreapta (dar nu exagerat). Cand iti sprijini capul in palma minute intregi, ore, timp indelungat, atunci daunezi foarte mult.

E bine sa faci exercitii fara greutati pentru spate, ca sa tonifici musculatura, insa nu poti face orice fel de exercitii, ci doar exercitii pe care ti le recomanda kinetoterapeutul in functie de ce vede pe radiografia pe care ar trebui sa o faci. Trebuie sa fie o radiografie actualizata, nu una veche, ca iti poate gresi exercitiile.
Insa poti face si niste exercitii care nu influienteaza traiectoria gresita a coloanei, cum ar fi:
- sa te agati de un spalier si sa stai atarnata 15-20 secunde / serie. Poti face cateva serii.
- cu picioarele putin departate la nivelul umerilor si mainile pe sold, faci rotari ale bazinului in stanga, apoi in dreapta - sau invers (in ambele directii neaparat). 8-10 rotari stanga, 8-10 rotari dreapta / serie; cam 3 serii.

Si masajul e bun.

Scuteste-te de la orele de sport si fugi la medic.

Multa sanatate.

| cripistinna a răspuns:

Salut.Problema ta vine de la coloana, am si eu scolioza. Daca zici ca nici soldurile nu sunt egale, e clar.La scoala ai voie sa faci saritura la capra.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Daca faci sarituri cu capra s-ar putea sa ramai acolo! nu ai voie sa sari, sa te apleci~sa cari mai mult de 4 kg! sa nu stai picior peste picior! si scolioza e din cauza ca ai probleme din bazin! asta ti-a afectat coloana~cauta un kinetoterapeut bun si o sala de gimnastica cu program de gimnastica medicala