anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Să-mi explice și mie cineva care a mai trecut prin asta ce se întâmplă în cabinetul ortodontului când ești decis să-ți pui aparat dentar fix.
Știu că ți se face o radiografie, mulaje, poze, control, dar cum? Toate în aceeași zi? Am programarea vineri și vreau sa fiu pregătit.
Dinții de jos sunt mai strâmbi decât cei de sus, asta înseamnă că prima dată îmi va pune aparatul in partea de jos și după ceva timp îmi va pune și sus?
A doua întrebare e ce se întâmplă după ce-l dau jos? Trebuie să port aparat dentar mobil?
Știu că unii îmi veți spune să vorbesc cu medicul atunci, dar până vineri mai sunt 4 zile.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| PsihopedagogCristinaM a răspuns:

Prima sedinta este de consultarea. Asta inseamna ca se uita la dintii tai iar apoi te pune sa faci radiografiile necesare.
Apoi dupa ce aduci radiografiile te programeaza la extractii daca sunt necesare (80% din cei care au purtat aparat le fac) si anume scoaterea maselelor de minte.
Dupa vindecarea operatiilor te programeaza pentru montarea aparatului. Depinde de medic si de situatia dintiilr tai cum se procedeaza cu montarea, eu am avut 2 saptamani aparatul jos si dupa mi l-a pus si pe cel de sus.
Dupa ce iti dai aparatul jos, in spatele dintiilor de jos ti se va pune o sarma de contentie, care v-a mentine dintii drepti iar pentru partea de sus vei avea de purtat o gutiera de contentie in primele 2 3 luni si ziua si noaptea iar dupa doar noaptea.

Good luck