| ANON3233634 a întrebat:

Sa va spun povestea mea.v-as ruga sa nu radeti happy Totul a inceput cand am terminat cls 5 si aveam un ten f curat sad cand a inceput vacanta nu m-am mai ingrijit deloc ( ma uitam la seriale toata ziua) iar pe fata ma spalam f rar..cand am inceput cls 6 eram plina de cosuri destul de mari ( si din moment ce se faceau glume pe seama mea ) am auzit de pe net ca as scapa de cosuri daca ma dau cu urina. fara sa stie mama m-am dat cu urina (st fata si mi-a venit ) dupa ce m-am dat eram rosie ca sangele ..cand radeam, plangeam sau aveam emotie pentru un test(frig, cald ) ma inroseam fffffffff rau..ma speriam si eu happy am fost la ffff multi medici ( 6-7) inclusiv si Nedelcu care mi-a dat niste creme si mi-a spus sa incep regimul.a mai spus ca el crede ca am chisturi si asa a fost happy chiar am chisturi sad m-am dat cu cremele lui dar ma inroseam mai rau si ma ustura asa ca am decis sa nu mai merg la el ..am fost la alta doctora care mi-a dat creme mai slabe ca el si m-a ajutat sa imi mai revin dar situatia nu s-a schimbat cine stie ce sad cand au incetat sa mai functioneze si cremele ei ( ma inroseam si ma ustura ) nu am mai mers nici la ea ..si asa am fost la multi medici care mi au recomandat diferite creme pentru acnee,iritatie, pete am folosit tot ce se putea (argila, chiar si Isotrexin mi-a mers pentru un timp adica vreo 2 saptamani apoi ma inrosea si ala la multe nici nu le mai stiu numele dar erau renumite si fffff scumpe) pana la urma am fost la endocrinolog care mi-a dat Yasmin..acela m-a ajutat f mult in comparatie cu tot ce am folosit ( pastile, vitamine etc) dar am pus pe minehappy in vacanta cls 6 nu tineam regim, nu faceam sport, nu ma dadeam cu creme si totusi eram putin mai bine adica aveam momentele mele uneori mai bine uneori mai rau ..acum vreo 6 luni am fost la medic si mi-a spus ca situatia (chisturile) s-a imbunatatit dar la sfarsitul cls 7 am incetat le mai iau fara sa cer permisiunea doctorului happy m-am saturat sa ma dau cu fond de ten( pe care il folosesc de vreo 6 luni ) pentru ca st nevoita numai pot rezista sa ma simt asa ..am facut lucruri pe care nu ar fi trebuit sa le fac doar din cauza asta ...desi stiu cum st cu adv si ca fondul de ten nu schimba nimic as vrea sa scap de ele ( de mica am fost alergica la dulciuri am reusit sa tin vreo 2 luni regim si nu ma spalam cu niciun gel pe fata ca sa nu ma mai inrosesc dar am facut o masca maro fff ciudata pe fata si cand am fost la farmacie sa imi iau un gel sa ma spal ca nu mai puteam rezista o farmacista mi-a zis ca am psioriazis m-am speriat f tare dar m-am dus acasa mi am dat jos masca probabil ca o facusem din cauza grasimii de pe fata mai ales ca am tenul gras ) asta a fost doar una din multele incercari pe care le am avut ca sa scap de alea.din pacate nici in ziua de azi nu am scapat am ramas cu pete si cosuri poate nu ca atunci cand m am dat cu urina dar au trecut cu 2 ani si mi as dori sa fiu eu.ce ar trebui sa fac sa incep sa ma dau iar cu creme ( sa iau medicamente ) sau sa ma spal pur si simplu pe fata cu gel si sa incep un regim ca sa slabesc ..mama spune ca daca ma las de dulciuri scap dar nu cred asa ceva happy uneori am impresia ca nu voi mai scapa niciodata.pur si simplu mi am pierdut increderea in mine am inceput sa lipsesc de la scoala (invatam f bine) dar cand am inceput sa pierd am inceput sa devin alta persoana una care nu e mandra de ceea ce face si nu se simte deloc bine in pielea ei..nu stiu ce sa mai incerc sau ce sa mai fac in continuare cryingam 14 ani si st fata )

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mai bine vorbesti cu mama decit cu net-ul. Dar daca nu ai suficienta minte... rabda si pierzi.

| Helyos a răspuns:

Ai putea sa incerci sa te speli pe fata cu ceai de musetel mai exact cu un servetel sau un disc demachiant pe care l-ai inbibat in ceai si tampnezi
funda?

| iZberg a răspuns:

Aaau, ce poveste oribila, nuy stiu ce sa zic date in fiecare zi cu spirt pe fata si dupa ce ti se usca spirtul date cu crema de galbenele eu asa fac (adevarul ca eu am putine ) dar daca nu merge lasale asa pentru ca nu mai ai mult si o sa treaca si adolescenta iar cosurile odata cu ea, ignora ca cineva rade de tine, si an plus nu aspectul conteaza ci persoana care esti tu. ( si nu chiuli de la scl pentru asta nu are rost sa pierzi )

| ana838 a răspuns:

Nu te speria. Spalate cu sapun antibacterial.Cumparati un aloe fera first si date cu el in fiecare zi.Sti cum faci? 1)te speli bine pe fata (te freci bine cu apa)fara sapun doar cu apa apoi te dai cu aleo vera first nu cred ca sunt mai multe dar in caz ca sunt mai multe culori ia pe albastru.Trebuie sa ma crezi ca si eu am patit asta/

| rilu a răspuns:

Am o solutie mult mai simpla decat crezi. Citind povestea ta am ajuns la concluzia ca nu ai ambitie pentru slabit. Alimentatia este vinovata pentru ca nu slabesti si pentru cosuri. Iti recomand sa incepi un stil de viata vegan( cauta pe internet daca nu stii ce inseamna). Am prietene(inclusiv eu) care au trecut prin asta. Asta e raspunsul, fa-te vegana. Nu e atat de greu pe cat crezi. Trebuie doar sa crezi si sa ai ambitie.