anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sal
acum cateva luni am fost diagnosticat cu schizofrenie
problema e ca nu am acele simptome,nu am halucinatii, nu aud voci nu mi s-a intamplat asa ceva niciodata
ideea e ca la scoala am fost umilit si intotdeauna am fost mai izolat, nu prea am prieteni am avut si 2 tentative de sinucidere dar inca nu cred ca am acest diagnostic, ma pot concentra foarte bine, am invatat chiar si germana nivel b1-a2 in 6 luni
singura problema este ca in momentul cand sunt foarte stresat am senzatia ca oamenii vorbesc depre mine sau ma privesc insistent dar nu ii aud doao ma gandesc ca poate vorbesc despre mine
credeti ca schizofrenie sau "doar" fobie sociala, depresie majora

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| AvalohAlyn a răspuns:

Cred ca tu ai anxietate sociala sau fobie sociala nicidecum schizofrenie...la schizofrenie din cate stiu deja nu prea mai ai discernamant sau auzi voci si ai halucinatii ceea ce nu este cazul tau din cats vad. Sfatul meu e sa consulti un alt doctor si sa-i zici simptomele tale.Din ce ai zis reiese o anxietate sociala nu altceva...sanatate.

| AvalohAlyn a răspuns:

Deci schimba doxtorul, consulta un alt doctor si spune-i simptomele tale pentru ca eu cum am mai zis mai sus, din simptomele tale rezulra ca e posibil sa ai doar anxietate sociala sau fobie sociala(e cam acelasi lucru).Iar astea se trateaza usor doar cu antidepresive si anxiolitice si mai ales cu terapia unui psiholog.

| karmen12 a răspuns (pentru AvalohAlyn):

Mersi pentru sfaturi
si eu cred ca voi mai incerca sa cer o alta opinie