| silver19 a întrebat:

Sal, am o mica intrebare:deci la genunchi am oasele putin mai iesite decat e normal si ma intreb se poate sa am cumva reumatism? la analize doctoru de fam mi-a zis ca nu am desi nu mi-a facut si aslo si daca stie cineva sau mai are cineva ca si mine sa ma lamureasca, si cateodata cand stau pe vine ma dor genunchii destul de rau, stiti cumva daca am sau nu? happy
10xwinking

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Malvina24 a răspuns:

Reumatismul este denumire generală pentru o serie de afecțiuni ale organelor aparatului locomotor, în special ale articulațiilor și ale țesuturilor înconjurătoare, manifestate prin dureri și tulburări diverse, influențate de factorii climatici; si deci nu este si cazul tau! Normal nu este deoarece ai spus ca te dor genunchii si de aceea ar trebui sa-ti faci o programare sa-ti faca un medic o radiografie! Spune-i medicului tau de familie sa-ti dea o trimitere la spital si poate o poti face gratuit(sa nu mai dai niste bani in plus)Mie mi se intampla ca atunci cand stau mult intr-o pozitie, de exemplu pe scaun cand ma ridic imi simt picioarele amortite ba chiar imi pocanesc si cu putina gimnasstica imi revin! Pentru moment stai linistit, reumatismul se manifesta in alt mod si bunicul avea reumatism, asta e si o trasatura de familie dar nu e asa grav!

Degradarea cartilajelor articulare pot sa fie cauzate de reumatism sau poate o lipsa de calciu. Eu ti-as recomanda sa iei un supliment de calziu sa-ti intareasca oasele! Sau daca nu opteaza pentru branza de vaca(proaspata) multe lactate(lapte, unt, smantana, etc)
Iti doresc multa sanatate sa auzim de bine!

| DrLavinia a răspuns:

Fa-ti titrul de ASLO ca sa excluzi afectiunea.Nu strica sa mergi la un ortoped... Poate ai o lipsa de calciu, soo...

| NewSummer2013 a răspuns:

Fa-ti analiza -P.C.R.(proteina C reactiva)
-F.R. (factor reomatoid
sunt singurele SIGURE in reumatism
ASLO este pozitiv in reumatism dat de stretocopul beta hemolitic, dar poate sa fie si o conformatie osoasa care se remediaza o data cu cresterea happy

genunchii mai dor si in crestere brusca.

| kittycat_9803 a răspuns:

Sincer nu cred ca ai de ce sa iti faci griji. nu prea cred ca e vorba de reumatism. dar ar trebui sa faci niste analize mai detaliate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ai reumatism.
Daca vrei neaparat mergi la un medic ortoped si-o sa-ti explice foarte clar despre ce e vorba ( ce inseamna "normal " la tine? )E posibil sa-ti recomande si o radiografie, depinde.