| Catalina_4645 a întrebat:

Sal la toata lumea!
Cu cativa ani in urma mi s-a intamplat un lucru mai mult decat bizar!thinking Dintr-o data toate bijuteriile din argint pe care le purtam au inceput sa se inegreasca. Dar toate, toate: inele, cercei, lantisor, bratara etc. Le-am spalat, le-am pus in diferite solutii ca sa-si revina, dar degeaba. Daca imi puneam altele noi, a doua zi erau si ele, le fel, negre... In cele din urma am renuntat sa mai port argint. Le-am pus deoparte in cutia de bijuterii, si cam la 1 saptamana, le-a revenit culoarea normala, fara ca eu sa le mai fac ceva. Dupa care le-am purtat din nou fara probleme.
Nu am gasit explicatia pana acum, cu toate ca am intrebat mai multa lume.
Acum vad ca iar incep sa se inegreasca(nu aceleasi), de ieri am observat ca au prins o culoare cenusie. Care o fi cauza?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| foxi a răspuns:

Argintul se patineaza in timp! Adica se inegreste putin!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Argintul cel mai frecvent se innegreste daca nu este purtat, de accea este bine cand nu il purtam sa fie pastrat in cutiute de catifea, fiecare bijuterie in cutiuta ei... unui coleg de munca i s-a intamplat dupa un an de zile de la purtarea lantului de argint sa innegreasca aproape instantaneu( la gat ) cand i s-a innegrit lantul era si bonlav (icter la ficat din cauza oboselii). S-a facut bine. A albit lantul cu bicarbonat happy si acum nu s-a mai innegrit.

| skilet a răspuns:

Nu este argint adevarat daca il bagi in apa se inegreste

| Catalina_4645 explică:

Nu este vorba ca au facut contact cu apa, sau ca nu e argint. De ce totusi singure si-au recapatat culoarea?