| BlueOctober a întrebat:

sunt insarcinata si doctorul care ne face ecografia ne-a spus ca am placenta previa cum afecteeaza aceasta viata bebelusului? sunt in a 35 saptamana d sarcina, e posibil ca aceasta sa revina la normal?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Placenta previa inseamna ca placenta este lipita de uter in partea de jos a acestuia, adica in fata bebelusului, blocandu-i iesirea. Nu afecteaza dezvoltarea bebelusului, insa acesta nu se va putea naste pe cale naturala, ci numai prin cezariana. Daca ai incerca sa nasti natural, bebelusul s-ar opri in insertia placentei si ar muri inainte sa poata iesi afara. Dar daca faci cezariana, nimic rau nu i se va intampla si va fi un copil absolut normal si bine dezvoltat.
Procentul oferit de DrMariaSkolo este inventat, la fel ca si tot raspunsul lui, care nu are absolut nici o legatura cu realitatea.

| BlueOctober explică (pentru Brigaela):

Aha merci mult eram si sunt inca foarte speriata, m-am informat de pe internet si am citit tot felul de chestii cum ca poate afecta dezvoltarea bebelului destul de grav

4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Placenta "urca" foarte putin la aceasta varietate de insertie, nu ne-ai spus insa daca e marginala sau centrala. In ambele cazuri insa, nasterea se face prin cezariana. Trebuie insa sa fii foarte atenta, sa stai la pat, fiindca orice efort cat de mic, poate declansa o sangerare mare ce impune cezariana de urgenta. Lucrez in ginecologie, cu asemenea cazuri si te sfatuiesc ca la cea mai mica sangerare sa te prezinti de urgenta la cel mai apropiat spital. Multa sanatate!

| BlueOctober explică (pentru Abh):

Din fericire stau foarte aproape de spital, nu stiu daca e centtrala sau marginala mai multe aflu luni stiu doar ca e jos...pana acum nu am avut sangerari insa stiu ca alte mamici au avut si asa si-au dat seama ca ceva nu e in regula.Eu am fost la eco pentru a vedea cum este pozitionat bebelusu; nu au fost pana acum probleme dar niciodata nu stii ce s poate intampla.Merci mult raspunsurile voastre imi sunt foarte de ajutor

| DrMariaSkolo a răspuns:

Buna am citit cu foarte mare atentie cea ce ai scris drept sa zic parerea mea este ca. Sansele de a reveni la normal sunt de 78%. Drept sa-ti zic nu va afecta viata bebelusului Sanatate!