Bea orice, dar coca-cola e cea mai daunatoare bautura carbogazoasa. Eu zic sa citesti asta si poate te mai potolesti http://zidanela.ablog.ro/2008-09-20/coca-cola-o-bautura-periculoasa.html. Pe langa asta, daca tot nu poti renunta la ele, bea mai multa apa, macar sa compensezi. Eu zic totusi sa incerci si alte bauturi care pot sa iti placa mai mult. De exemplu bea sucuri naturale( de preferat facute in casa, dar si cumparate daca nu poti sa te abti), freshuri, limonade, apa plata cu lamaie, apa minerala sau plata cu PHul mare(de preferat mai mare de 7, 7) precum Dorna, un milkshake preparat din lapte cu banane pisate, si chiar si alte sucuri neacidulate din comert(lipton, nestea) La cafea nu e neaparat sa renunti ca nu e daunatoare daca e cunsumata cu moderatie, o ceasca la 2 zile e ideal. Nici cu energizantele eu nu prea as fi de acord, daca nu ai suficienta energie mananca cateva bucatele de ciocolata(cea mai buna e cea neagra). Limiteaza te ca nu e bine, poate ca apuci 30 de ani dar asta cu boli de inima. Mai tarziu vei avea de suferit!
Poti bea toate acestea dar in cantitati reduse.Nu trebuie neaparat sa renunti deodata la ele, nu vei putea.
Incearca sa le lasi pe rand.adica impuneti ca pentru un moment sa bei zilnic doar cola si odata la 3 zile putin energizant sau putina cafea, cu cat te obisnuiesti poti sa raresti la o data pe saptamana sau mai rar, si dupa ce reusesti sa scapi de energizante si cafea incearca sa consumi bauturi cat mai diferite adica gen azi cola, maine sprite, apoi fanta, apoi prigat, schimbale cat mai des pana te obisnuiesti fara ele
Salut,Vreau sa ti spun ca nu de aceste bauturi esti dependent, ci de Cofeina din elePt ca toate aceste bauturi contin Cofeina
Buna, ai o problema grava , da deci iti propun un test pune o bucata de carne (nu conteaza vita, porc, pui ) intr-un pahar de coca -cola si lasa carnea o zi acolo vezi ce se intampla cu carnea a doua zi (cam asa arata si stomacul tau) sper ca ti-am fost de ajutor! Succes!