Ia o aspirina daca ai dureri. Fiind nu numai analgezica dar si anti-inflamatoare, aspirina ajuta si la refacerea mai rapida a fibrelor musculare lezate. Vitamina C ajuta si ea. Dusurile calde ajuta doar pentru scurt timp. Mai eficient este un dus rece in zona muschilor afectati pentru ca va intensifica irigarea sanguina in acea zona si recuperarea mai rapida a fibrelor musculare. Hidrateaza-te corespunzator inainte, in timpul si la sfarsitul sesiunii de efort. Pentru ca zicatoarea "cui pe cui se scoate" este foarte adevarata, solicita in continuare, cu efort usor, musculatura afectata! Cred ca ai remarcat alergatorii care dupa ce termina o cursa solicitanta fac "turul de onoare" al stadionului. E de fapt un tur de refacere! Sanatate maxima iti doresc!
Dacă te referi la crampe musculare (cârcei), atunci te va ajuta o ciorbă făcută din frunze de țelină (nu rădăcină) si cu ceapă. Poti pune în ea și fidea si tot ce trebuie la o ciorbă obișnuită ca să aibă gust si să o mănânci cu plăcere. Frunzele nu trebuiesc oparite înainte, ci doar spălate bine înainte în mai multe ape. În 24 ore vor dispărea durerile.
Ce iti spun am gasit scris in cartea aceasta: https://www.viatasisanatate.ro/sanatate-prin-alimentatie
Cele 24 de ore nu sunt scrise in carte, ci sunt ceea ce am experimentat pe pielea mea. :-bd
Pe viitor sa lasi EGO-ul si sa te antrenezi cu greutati care-ti permit sa lucrezi corect si sa executi corect. Daca durerea e insuportabila ia ceva de durere, daca nu mananca bine, hidrateaza-te, dormi, evita sa mai lucrezi picioarele. Ajuta si un dus fierbinte.