anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sal TPU
am o mare problema
vreau sa dau pentru permis dar acum 2 luni am fost diagnosticat cu schizofrenie,desi nu cred ca am aceasta boala,nu am halucinatii, nu aud voci.La analizele medicale am dat de psihiatrul de la spitalul unde am fost internat si a spus ca vorbesc cu medicul curant si eventual sa se faca o comisie si in functie de asta sa-mi dea apt.Ce solutii mai am?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| AdelinaC a răspuns:

Ceva simptome sau tulburari de comportament ai, altfel nu ti s-ar fi pus acest diagnostic. Este mai bine pentru viata ta si a altora sa nu ti se dea carnetul, risti foarte mult pentru o ambitie de moment. Gandeste-te ca la nervi, poti face un accident destul de grav.

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conform OUG 195/2002, rep. in 2006, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(9) Avizul de apt sau inapt medical poate fi contestat doar pe baza unei expertize efectuate de instituţiile medico-legale, la solicitarea şi pe cheltuiala părţilor interesate."
Fata de aceste prevederi trebuie sa te prezinti la examenul medical si daca iti dau "inapt" trebuie sa te adresezi unei institutii medico-legale si apoi, daca acestia te considera "apt" vei putea contesta prima constatare.

| K0sti a răspuns:

Primul semn... karmen12!