Valori normale 270-1080 ng/dL între 20 şi 40 de ani
Sursa: http://webcache.googleusercontent.com/......tp?/search
Multumesc evenso, la 15 ani 2 luni aveam valoarea 260 ng/dl., de atunci nu am mai facut nici un test, sper sa fie in regula. Inca odata multumesc
Valorile normale difera in functie de reactivii folositi pentru dozare si este, obligatoriu, dat intre paranteze pe buletinul de analize.
Testul pe care l-am facut la 15 ani, erau trecute valorile 190 - 900 ng/dl. iar eu aveam 260 ng./dl. Cam mic, daca e sa luam 190 - 900 in procente eu asta inseamna 9.85 % la limita. De atunci au trecut 5 ani, acum poate a mai crescut, dar la simptome pe care le am, ma cam indoiesc. Miercuri o sa primesc rezultatul.
Simptome sunt multe atat fizic cat si psihic. Rezultatul trebuia sa il primesc astazi (normal trebuia luni/marti) dar luni si marti au fost zile libere iar astazi nu a ajuns de la Bucuresti, am lasat un numar de telefon ca ma suna ei ca s-ar putea sa ajunga pana in ora 17 00, dar nu au sunat, probabil maine ajunge, in cel mai rau caz luni/marti. Totusi ma cam ingrijoreaza, sper ca valoarea sa fie mai mare de 260 ng./dl. sau peste 9.85%, pentru ca de la 30 de ani din cate stiu testosteronul incepe sa scada si asta ar fi o problema la mine si asa este la limita (cel de la 15 ani). Cand o sa primesc rezultatul o sa il postez inclusiv valorile de referinta date de laborator.
Astazi am primit rezultatul. In legatura cu analizele de la 15 ani m-am uitat pe buletinul de analize, am inteles ca FSH si LH (acestea trebuie sa fie in valori mici) afecteaza testosteronul. Am avut urmatoarele valori FSH=3.3 (1.16-13) LH=3.4 (0.5-7.1). LH este cam mare, adic peste jumate 51%. LH nu am facut acum, acesta cum este creste sau scade odata cu inaintarea in varsta? In legatura cu testosteronul 4.028 ng/ml (2.72-8.86) [402.8 ng/ml] - 65.6% fata de cum era la 15 ani 9.85% in functie de valorile trecute pe buletin. Peste 1 luna o sa repet analiza testosteron + FSH si LH. Multumesc pentru ajutor evenso si Brigaela.