| Anonymus3000 a întrebat:

Ieri am calcat stramt ( cu exteriorul) si de atunci ma tot doare cand merg. La inceput puteam sa merg cat de cat dar acum de abia mai calc pe picior. S-a si umflat un pic si invinetit. Ce sa fac sa imi treaca cat mai repede? O fi ceva grav? Ajutor dau funda. Trebuie sa fac sa imi treaca sau macar sa se amelioreze pana maine. FUNDA

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Raniia a răspuns:

Aplica local comprese cu apa rece sau gheata 10-15 min la 3-4 ore interval. Unge-te cu un antiinflamator-diclofenac sau fastum gel. Daca nu cedeaza durerea te duci la medic pentru investigatii.

| FadetoBlack a răspuns:

Bună, probabil ţi-ai sclintit piciorul
păi cumpără-ţi ceva unguinte pentru durere sau pune-ţi apă rece compresă pe picior,
baftă!
sper să îţi revii!

| hackeru2 a răspuns:

Daca s-a umflat inseamna ca ai facut entorsa..ar trebui sa mergi la medicul de familie sau mai degraba la urgenta..si eu am trecut prin asa ceva deci nu vorbesc la vrajeala si am stat 2 saptamanii cu picioru pana la genunchii in ghips ca sa mi se traga umflutura si nu ai voie daca e grav sa pui picioru ala jos. Sper ca ti-am fost de ajutor si nu te-am speriat mai tare.Insanatosire grabnica.

| DiavoloMarian a răspuns:

Pune-ti piciorul la compresa cu gheata, sau in apa rece, sau poti folosi unguentul benghai(sau ceva de genu) mergi pana la farmacie si intreaba

| AbyGaby a răspuns:

Ca sa mai treaca din umflatura pune seara cand te culci felii de cartofi in locul umflat iar ziua incearca sa-ti dai cu unguente speciale bengay etc.Am patit-o si eu si asa am facut sa-mi treaca dar trebuie sa stai la pat 1-2 zile cel putin.