Ar fi bine sa poti sa stai in casa 2-3 zile,sa bei ceai cald, fervex, strepsils de lamaie.Sa incalzesti sare mare sa o pui intr-un prosop mai vechi si sa il tii la gat.
Pai ar fi mai multe. In primul rand, seara, inainte de culcare, sa faci bai f.fierbinti (cat poti tu suporta), cu sare mare, la picioare, dupa care iti pui ciorapi si te bagi in plapuma. Inainte ar fi bine-venita si o frectie pe tot corpul cu otet de trandafiri sau daca nu ai, chiar otet alimentar indoit cu apa. Compres cu cartofi rasi stropiti cu spirt la gat. Pentru tuse trebuie sa bei ceaiuri. Problema e, ce fel de tuse ai? Daca e tuse cu expectoratie, se recomanda ceai de flori de soc + tei, indulcit cu miere de albine si lamaie. Poti sa-ti faci si sa bei sirop de ridiche neagra. Se scobeste cu o lingurita, o ridiche neagra, potrivit de mare, in partea de sus. Se pune in scobitura miere de albine sau chiar zahar, daca nu ai miere. Se lasa 24 de ore pentru ca ridichea sa lase suc, pe care apoi il bei, completand din nou cu miere sau zahar in scobitura. Bei sucul format vreo 3 zile. Poti consuma cat de multa lamaie taiata feliute, cu zahar sau cu miere, caci e un bun dezinfectant pentru gat. De asemeni, pentru dezinfectarea si descongestionarea gatului este recomandat badijonaj cu albastru de metil de 3 ori pe zi, dupa care nu se bea si mananca nimic o ora. Badijonajul consta intr-un betisor sau creion invelit la capat in vata si muiat in albastru de metil de la farmacie. Cu acesta se badijoneaza gatul, adica se da pe amigdale cu albastru de metil. E destul de neplacut, dar merita. Alt remediu pentru. gat este tinctura de propolis. Se iau cam 25-30 de picaturi pe o bucatica mica de paine. De asemeni nu se consuma nimic timp de o ora.Tot pentru gat se mai recomanda galbenus de ou frecat cu miere sau zahar si cu putina lamaie, pana devine ca o crema dulce-acrisoara. Unii prefera asa, altii adauga aceasta crema intr-o cana de lapte cald, dar bineinteles ca se exclude lamaia in acest caz. Daca niciunul din remedii nu dau randament, iti recomand pentru durerea de gat Decasept cu albastru de metil si propolis, de la farmacie. Sanatate maxima!
Ceai fierbinte des baut si pastile pentru raceala si gat.Remedii aici http://www.jurnalul.ro/......9358.html, http://www.pro-sanatate.com/remedii-nas-infundat/ :*sanatate!
Leacuri,,babesty"
Ei bine, bea ceai de musetel si tei, inmoaie-ty sosetele in otet, punete in pat si invaluiestete in plapuma. fi atenta sa nu ty geamul deschis. in cel mai rau caz daca faci febra ia un nurofen forte
alimentatya si tratamentul impotriva raceli
Inca de la aparitia primelor simptome (nas infundat, dureri de cap, febra, dureri de gat) puteti lua masuri pentru a diminua disconfortul produs de aceste manifestari. Nu va autoadministrati medicamente, mai ales antibiotice decat la recomandarea medicului, in cazul in care acesta constata ca exista si o infectie. In caz contrar, antibioticele nu numai ca nu au nici un efect asupra virusilor care cauzeaza guturaiul si gripa, dar pot duce la scaderea imunitatii organismului. Medicul iti poate indica, in cele mai dese situatii doar medicamente cu efect antiviral. Odihniti-va suficient (dormiti cel putin 7-8 ore pe noapte) pentru a ajuta organismul sa se refaca. In cazul gripei, de multe ori se impune repausul la pat, timp de cel putin 2-3 zile. Evitati eforturile fizice intense si nu va expuneti la frig, curent sau umezeala (organismul este deja slabit si pot aparea complicatiile) si beti multe lichide (ceaiuri, supe, sucuri proaspat stoarse de fructe) pentru a preintamplina deshidratarea. Nu este necesar sa va imbracati foarte gros.
Din alimentatia zilnica nu trebuie sa lipseasca usturoiul. Acesta, contine peste douazeci de substante antivirale si antibacteriene. Usturoiul este cel mai puternic antigripal natural cunoscut. Consumul de usturoi este recomandat dupa mesele principale. Pentru prevenirea imbolnavirii, mestecati cate o jumatate de catel de usturoi dimineata, la pranz si seara. Ca tratament pentru raceala, zdrobiti patru-cinci catei de usturoi, amestecati-i cu 10 lingurite de miere de albine si luati din acest preparat cate o lingurita din jumatate in jumatate de ora. Aceleasi proprietati antivirale si de combatere a germenilor microbieni il are si ceapa datorita alicinei.
In cazul in care aveti temperatura, simtiti frisoane, incepe sa va curga nasul si apare durerea de gat, baile fierbinti sunt recomandate pentru a opri boala in faza incipienta. Umpleti cada cu apa incalzita la 37 grade C si stati in ea timp de 30-45 de minute. Dupa baie, masati-va corpul cu un prosop si petreceti macar o jumatate de ora sub paturi, la caldura. Aceste bai, nu numai ca relaxeaza, dar au si un puternic efect antigripal, deoarece scad considerabil rezistenta microbilor.
Considerata mai degraba aliment decat medicament, supa calda mai ales supa de pui, asezonata din belsug cu patrunjel si marar, este recomandata persoanelor racite. Prin continutul de substante naturale al legumelor din compozitia ei, supa calda este benefica pentru gat si caile respiratorii superioare. Conform unor studii, supa de pui reduce procesele inflamatorii care fac mucoasele nasului si faringelui sa produca mucus. Pentru cei care sufera de raceala, supa de pui calmeaza tusea, stranutul si reduce secretiile nazale.
De asemenea, este recomandat sa consumati suc natural de portocale, lamai sau grepfruit care contine vitamina C. Sucul obtinut de la citricele stoarse, alaturi de doua lingurite de miere, coaja rasa de la fructe si apa, se lasa la macerat o ora sau doua, dupa care se bea. Aceasta combinatie contine vitamina C, agenti antiinfectiosi foarte puternici si reduce febra. Pentru a avea efect contra racelii, se beau trei - patru pahare, intr-un interval de 12 ore.
User252426 întreabă: