Controlul furiei
Psihologii spun ca unele temperamente umane sunt mai predispuse crizelor de furie decat altele, dar ca aceasta susceptibilitate nu este singura vinovata pentru furia excesiva cu care se confrunta multe persoane.
Specialistii au ajuns la concluzia ca problemele legate de exprimarea furiei izvorasc din copierea comportamentului adultilor in copilarie. Copiii care cresc in familii conflictuale ajung sa fie adulti cu tulburari de comportament. De asemenea, evenimentele traumatizante si nivelul ridicat de stres cresc susceptibilitatea la furia cronica. Expertii va recomanda urmatoarele strategii de control al furiei
- Descoperiti ce se afla in spatele furiei. De multe ori, furia nu este decat o masca a altor sentimente, precum rusinea, nesiguranta, suferinta sau vulnerabilitatea. Daca va este dificil sa exprimati alte emotii in afara de furie, este posibil sa va incadrati in aceasta categorie. Odata ce depistati sentimentele ascunse si le gestionati corespunzator, reusiti sa eliminati furia excesiva din viata.
- Depistati stimulii furiei si simptomele sale. Al doilea pas esential in controlul furiei este sa identificati semnele care ii anunta instalarea (respiratia accelerata, tensiunea musculara, agitatia, dificultatea de concentrare etc.) si sursele sale de provenienta (lipsa de apreciere, contrazicerea, lipsa de respect, invinuirea etc.).
- Gasiti metode de calmare. In acest punct, va confruntati furia si o temperati, inainte sa scape de sub control. Constientizati manifestarile fizice provocate de aceasta, acest exercitiu ajuta la diminuarea intensitatii sale emotionale. Inspirati si expirati adanc, din abdomen. Faceti o mica plimbare in aer liber si relaxati-va prin metode proprii (numarati in gand pana la 10, masati-va umerii sau imaginati-va ca va aflati intr-un loc preferat).
- Identificati cai sanatoase de exprimare a furiei. Intrebati-va care este lucrul care v-a suparat cu adevarat, ganditi-va si la sentimentele celor din jur, apoi explicati rational sursa frustrarii. Propuneti solutii, invatati sa iertati si sa cedati atunci cand conflictul merge intr-o directie distructiva.
Hey Bogdan! Este doar un joc amarat...nu mai juca jocuri multiplayer, stiu ce zic, si pe mine ma enerveaza unii playeri pe care ii vad pe acolo si care ma trag in jos.
De aceea m-am lasat eu de League of Legends. Nu ii baga in seama.
Asa cum nici in viata nu castigi mereu asa si in jocuri mai pierzi din cand in cand. Ce rost ar avea sa joci daca nu ai pierde? Ce ar mai insemna atunci o victorie? Nimic. O victorie ar fi ceva neinsemnat. Daca pierzi atunci nu e mare lucru... pierzi ca pe viitor sa te poti bucura mai mult de victorie, atat.
Sunt doar jocuri. Respira si adu-ti aminte ca daca spargi tableta/pc-ul atunci la sigur nu te mai joci si tot tu pierzi. Dupa ce pierzi respiri si te calmezi. Daca ai pierdut nu te grabesti sa intri in alt joc ca sa pierzi din nou. Intai te calmezi si dupa intri.Sunt jocuri.Nu e mare lucru daca pierzi.
Bafta!
Ps: Daca nu iti place sa pierzi atunci joaca Mount and Blade sau Skyrim cu coduri. Atunci nu te mai bate nimneni. Sa vezi ce plictisitor este...
User252426 întreabă: