Întrebare recomandată | cobraaa44 a întrebat:

Sall all! Poate avea efecte negative Gain fast Supliment nutritiv daca iau de la varsta mai mica mai exact 15 ani. Mama mea nu prea ma lasa sa consum asa ceva dar instructorul de la sala mi l-a recomandat... As vrea niste sfaturi doar de la cei care stiu despre ce este vorba... Funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Cosmin86 a răspuns:

Stiu, dar eu ziceam sa folosesti suplimentele doar sa-ti asiguri necesarul proteic, nu excesul, asta e diferenta.

Cand faci sport ai nevoie de o cantitate de proteine mai mare decat un om normal ( si de carbohidrati si de vitamine, etc. )

13 răspunsuri:
| Q69 a răspuns:

Majoritatea o sa zica ca nu are nimc
dar daca cauti putin este plin netul despre asa ceva...iar cei ce scriu sunt profesori si doctori
toate produsele si medicamentele sunt chimicale si in timp apar reactii adverse
esti in crestere incearca sa mananci sanatos sa dormi cat trebuie si vei avea rezultate bune

in sport rezultatele nu se vad in 2-3 luni...trebuie ani si ani

| Cosmin86 a răspuns:

Serios? Ce treaba are proteina cu testosteronul? Aia e proteina din zer, car ee din lapte.

Adica tu ne spui ca daca bem lapte devenim impotenti?

Poti sa nu mai aberezi?

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Asculta-ti mama.La varsta asta,cand organismul tau este in plina dezvoltare,acest tip de produse iti pot afecta sistemul metabolic.V-a dura un timp, pana sa le simti efectele negative, iar atunci instructorul acela nu va fi acolo.Din nefericire autorizatiile sunt obtinute prea usor de asemenea,, instructori,, care de dragul performantei nu tin cont-sau nu stiu-de raportul dintre tipul sportului-alimentatie-varsta.Foloseste doar produse naturale, cu cat mai putini conservanti si aditivi chimici.

| Empathizer a răspuns:

Esti inca in perioada de crestere si ar trebui sa mai eviti o perioada exercitiile de forta la sala, daca vrei sa mai cresti semnificativ in inaltime. Suplimentele cu proteine sau aminoacizi ca atare nu sunt nici ele pentru acum. Dupa 18 ani le poti consuma cu moderatie, daca doresti neaparat sa faci culturism profesionist. E de preferat sa-ti obtii proteinele printr-o alimentatie naturala. Excesul de proteine e daunator pentru organism, chiar daca ele se depun in muschi, pentru ca organismul se remaniaza permanent, adica isi distruge proteinele mai vechi si le inlocuieste cu altele noi. Apar in timp cresteri ale catabolitilor proteici in sange care depasesc capacitatea de epurare renala si ajung sa se depuna in rinichi si in articulatii.

Poti face pietre la rinichi (litiaza urica), guta sau chiar insuficienta renala. Nu imediat, desigur, dar viata nu tine numai pana la 30-40 de ani. Depinde si de rezistenta organismului. Jonah Lomu, celebrul rugbist neozeelandez, are acum 37 de ani si are nevoie de un donator pentru al doilea traqnsplant renal.

Mai rapid se pot manifesta efectele cardiovasculare, care pot duce la moarte subita (pentru ca si inima e un muschi care creste excesiv sub influenta dietei hiperproteice, astfel incat vascularizatia sa, care nu se dezvolta in mod similar, nu mai poate face fata si poti face infarct sau accident vascular cerebral). Parintele culturismului, Eugen Sandow, a murit in 1925, la 58 de ani ca urmare a unui accident vascular cerebral (pe vremea lui nu existau suplimentele nutritive, ca astazi). Uite si un caz concret mai recent, al unui culturist care a inceput antrenamentele la 15 ani si a murit la 28 de ani: http://stirileprotv.ro/......-zile.html

Nu merita sa risti doar pentru "efectul macho", viata e mult mai frumoasa cand esti sanatos si relaxat.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Empathizer):

Excesul de proteine e foarte greu de atins, cu gain fast nu o sa-l atinga niciodata happy

Si de ce tot vorbesti de proteine, gain fast e un supliment bazat pe carbohidrati, are foarte putine proteine.

P.S. : viorel Ristea nu a murit de la suplimente, ci de la steroizi + dieta drastica de concurs ( 4 zile fara apa si altele ), mai documenteaza-te te rog

Sau nu stii despre ce e vorba?

| Empathizer a răspuns (pentru Cosmin86):

Viorel Ristea a murit de infarct de miocard. Regimul din ultimele zile de viata a fost doar picatura care a umplut paharul. Si niciun culturist care se respecta nu ia steroizi in zilele premergatoare unui concurs, pentru ca sunt pe lista de substante interzise, si ar risca sa fie descalificati la controlul anti-dopping. Invata sa vezi mai departe de lungul nasului, ca sa stii pana unde te poti intinde. Te lasi inselat de continutul mai mare de carbohidrati, dar un supliment de 3100 de calorii pe zi, cu 150 de grame de proteine, e mai mult decat poate suporta in bune conditii organismul omenesc, in plus fata de alimentatia normala.

Tu esti liber sa iei ce vrei, dar nu incerca sa faci neaparat prozeliti, ca o sa-ti musti limba foarte des de la 30 de ani incolo.

Stiu ca nu se ia inainte de concurs, ziceam pe termen lung. Pe termen lung steroizii afecteaza inima si efectele lor se pot simti si dupa 20 de ani.

Dar ce faci tu, spunand ca a murit de la suplimente e dezinformare, suplimentele folosite cum trebuie nu afecteaza sanatatea, sunt doar mancare concentrata, atat si nimic mai mult.

Si daca tot vb de proteine, rolul suplimentelor cu proteine este sa-ti asiguri necesarul proteic ( cam 2 gr / kg-corp zilnic ) fara sa-ti fortezi stomacul cu 40 de oua / saptamana sau 1 kg de carne pe zi sau altele.

| Empathizer a răspuns (pentru Cosmin86):

Nu numai steroizii afecteaza inima si vasele pe termen lung, ci si dieta. Am explicat mai sus prin ce mecanisme. Steroizii sunt de folosinta mai recenta, cam de pe la al doilea Razboi Mondial incoace. Excesul de mancare, concentrata sau nu, nu e benefic pentru sanatate.

Stiu, dar eu ziceam sa folosesti suplimentele doar sa-ti asiguri necesarul proteic, nu excesul, asta e diferenta.

Cand faci sport ai nevoie de o cantitate de proteine mai mare decat un om normal ( si de carbohidrati si de vitamine, etc. )

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tu ai nevoei de o dezvoltare hormonala buna. Cresti pana la 18-19 ani natural, fa sport cat vrei, dar nu lua porcarii!

| Cosmin86 a răspuns (pentru anonim_4396):

Si cu suplimente tot natural e

| Criiistinutsa a răspuns:

Eu zic sa-ti asculti mama. Ea stie ce e mai bine pentru tine!

| cobraaa44 explică:

Deci poate avea efect negativ ca nu m-ati lamurit...

| cobraaa44 explică:

Unii dintre voi spuneti ca este bine iar altii spuneti ca este rau... nu stiu ce sa fac sa iau sau sa nu iau...