Trebuie sa-i spui mamei cum vine de la servici, nu ezita doar este mama ta, este normal ce se intampla dar daca nu se reduce cantitatea in urmatoarele ore trebuie sa te duci cu mama ta la doctor.
Pai in primul rand, ti-a mai venit inainte?
sau e prima oara? clar, e menstruatie
foloseste un tampon[ma gandesc ca stii ce e ala ]
si e recomandat sa faci dus, dar sa nu stai mai mult de 10 minute pentru ca atunci curge mai tare!
si prima oara asa e, curge tare.nu te speria, toate trecem prin asta.
du-te la magazin si cumpara-ti absorbante always [sunt cele mai bune ]
fundita?:*:*te rog.
si daca mai ai nevoie de ceva trimite-mi un mesaj
Ai menstruatie. daca ai bani du-te si iti ia un absorbant de care preferi si pune-l. Daca nu te doare nu e nimic, si pe mine uneori cand am ma simt cel mai fresh, doar ca ma deranjeaza senzatia aia cand curge, dar asta e, totul e firesc.
Da este menstruatie sigur.Asa am patit si eu.am vazut o pata mare de sange si nu am stiut ce e... dar apoi vazand ca imi curge intruna i-am zis lu` mama si mi-a dat un absorbant.
In primul rand incearca in momentul in care trimiti o intrebare, legata de orice subiect, sa o redactezi corect; crede-ma nu te va lua nimeni in seama daca tu nu acorzi macar minimul de atentie cuvenit. Revenind la problema ta. Daca de abia ti-ai inceput viata sexuala este foarte posibil ca sangerarea sa fie produsa de ruperea himenului. Acelasi motiv (ruperea himenului) poate fi cauzat si de practicarea sporturilor ca gimanstica, aerobicul si chiar dansurile; daca ai facut spagatul sau ai introdus cu putere, un obiect strain in vagin. Desi nu cred ca esti in oricare dintre aceste situatii totusi ti le-am mentionat pentru a fi pregatita. Daca ti-a venit menstruatia aceasta nu se va opri imediat. Sangerarea dureaza de la 3 la 7 zile asa ca nu te impacienta. Schimbati absorbantul cu regularitate si nu uita, igiena este ce-a mai importanta in aceasta perioada deci dusul sau baia sa nu lipseasca. Incearca totusi sa discuti cu mama sau orice persoana adulta din familia ta. Sigur te vor ajuta mult mai mult decat mine. Mult succes.
Bubuletsss întreabă:
Carmen133 întreabă: