| Maestrul001 a întrebat:

Sall am 16 ani sunt baiat am 1.71 si am burta cam mare si soldurile crying si fesele! mai pe scurt is cam gras!

Cn imi poate spune ce pot sa mananc? MIC DE JUN PRANZ CINA ( si la scoala ce sa imi cumpar sau sa imi iau de acasa? )

Si ce fel de miscare sa fac? daca ies 1 ora pe zi seara sa alerg in parc slabesc?

Dau funda

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| nodeerskulls a răspuns:

In primul rand, renunta la dulciuri, paine, bauturi acidulate si tot ce este procesat (prin urmare, nici nu mai da banii pe prostiile pe care le vand la scoala)

Ce iti sugerez eu este o dieta bazata pe multa proteina si putini carbohidrati. Asta inseamna: multa carne, oua, lactate, in general produse de origine animala, legume si fructe, nuci, arahide, seminte etc.

Atata timp cat mananci moderat si NATURAL, vei slabi pana la greutatea normala a corpului tau.

Numara-ti caloriile (foarte important!). Calculeaza-ti numarul de calorii necesare aici: http://www.csid.ro/calory-calculator/. Fii sincer ce nivel de activitate ai, altfel nu ai facut nimic.
Numara cate calorii mananci pe zi, si mananca mai putin decat ti-a dat pe site. De obicei, ca sa slabesti jumatate de kilogram pe saptamana, trebuie sa ai un deficit saptamanal de 3500 de calorii.

Un mic sfat: umfla-te de legume. Legumele au FOARTE putine calorii, si le poti manca in cantitati industriale atata timp cat nu le inneci un ulei, unt sau alte cele.

Ai grija la zahar! Nu iti zic sa te interzici de la el, dar nu ai idee ce diferenta face sa mananci mult zahar.

Mai usor cu prajelile. Orez si cartofi doar in portii foarte mici. Pastele sunt practic paine, deci ia-ti adio sau mananca foarte rar.

AI FOARTE MARE GRIJA LA MARIMEA PORTIILOR. O portie normala de carne e cat 3/4 din mana, o portie normala de orez este o cana (de orez gatit!), si tot asa.

O sa fie greu la inceput pana corpul tau se obisnuieste sa nu mai aiba parte de carbohidrati rafinati (gen paine, dulciuri, chipsuri etc), dar eu iti propun sa iti dai voie ca o data (DOAR O DATA) pe saptamana sa mananci vreo "tentatie" de genul, ca sa nu simti ca innebunesti.

Nu poate nimeni sa-ti dea o dieta clara, nu suntem nutritionisti si nu iti stim situatia.

Pe net poti gasi foarte usor informatii despre marimea portiilor, continut caloric si tot asa. Daca nu intelegi bine engleza si nu gasesti in romana, da-mi un mesaj ca sa te ajut.

Ca ultim punct, da, daca te duci la alergat o ora pe zi vei slabi. Dar cea mai important tot dieta va ramane. De exemplu, o ora de alergat nu o sa compenseze niciodata un meniu de la Mcdonalds, sau o punga de chipsuri. Pentru inceput, iti sugerez un program de tipul 2 minute alergi, 2 minute mergi, si tot asa timp de o ora. Cand o sa ti se para mai usor asta, scazi intervalul de la mers, pana cand ajungi sa poti alerga o ora incontinuu.

Multa bafta, si sper ca te-am ajutat!

| Maestrul001 explică (pentru nodeerskulls):

Ai spus mai sus sa mananc carne la greu? Pai carnea nu ingrasa?

18 răspunsuri:
| Alexandra8989 a răspuns:

Dimineata poti manca cat vrei ca nu se depune grasimea..la pranz mananca moderat..si mai mananca si printre mesele principale cate o mica gustarica
Iar seara inainte cu 4 ore de culcare nu manca deloc. daca ti se face foame mananca un fruct:*

| 0Florii0 a răspuns (pentru Alexandra8989):

Seara fruct? nu prea recomand, pentru ca el poate intelege gresit ''un fruct '', daca intelege un pepene? pune 2 kile din start, seara cand i se face foame mai bine bea apa cu lamaie, e mai buna

| Cosmin86 a răspuns (pentru Alexandra8989):

Fructe seara? fructele ingrasa in caz ca nu stiai

| nodeerskulls a răspuns:

Carnea nu ingrasa daca o mananci in limitele normalului. Carbohidrati ingrasa cel mai mult, iar carnea e toata numai proteina.

Mitul cu "carnea ingrasa" vine de la caloriile pe care aceasta le are - REPET, in momentul in care nu mananci carne ca nesatulul (gen juma de pui la o masa) si ramai in limita calorica zilnica, nu vei avea nici un fel de problema!

Carnea nu ingrasa decat daca mancata in exces, ca orice alt lucru!

| Cosmin86 a răspuns (pentru nodeerskulls):

Serios? Nici macar in exces nu ingrasa. Eu am mancat si aproape 2 kg intr-o zi.

| Wøodenpints a răspuns:

Măn ânci mai puțin. Fără grăsime. Faci minim 2 ore de mișcare pe zi (nu, alergatul prin parc nu e chiar atât de mișcare, e mai mult de întreținere).
Dacă nu poți face aceste 3 chestii simple, meriți să arăți ca un cilindru de untură.
Începeți și tu ziua cu flotări, nu cu șaorma.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Wøodenpints):

2 ore pe zi? esti complet pe langa

| Wøodenpints a răspuns (pentru Cosmin86):

Minimum 2 ore pe zi. Dacă vrea să arate a om din nou.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Wøodenpints):

Eu am slabit 18 kg cu 3-4 ore / saptamana. In niciun caz zilnic, corpul are nevoie si de refacere

2 ore pe zi => tendoane si articulatii facute praf in timp

| Wøodenpints a răspuns (pentru Cosmin86):

Depinde și cum arăți. Dar dacă el a fost certat cu mișcarea până acum, 3-4 ore pe săptămână nu va fi de ajuns.
Dacă chair vrei să slăbești, mișcarea trebuie făcută zilnic (da, o dată la 3 zile e ok să iei o pauză, dar mulți lungesc prea mult pauza asta), ca să se vadă rezultatele în timp util.

Și nu m-am referit la 2 ore de extenuare până la epuizare, dar nici alergatul prin parc nu-l poți numi mișcare.

| Maestrul001 explică (pentru Wøodenpints):

Ce gen de miscare imi recomanzi? ce sa fac?

| Tania_Todea_1997 a răspuns:

Si eu am avut aceasta problema e important ca:
micul dejun sa fie bogat adica o felie paine prajita un ceai sau unsa cu unt si rosii castraveti un ou depinde ce iti place
dupa ce vi de la scoala o supa si felul doi dar fara carne de porc o salata de varza creata de care gasesti
cina o salata cu o bucata de pui dar cina pe la 5:30 dupa 6 nu se mananca doar se bea apa
E IMPORTANT SA :
te hidratezi
sport o data pe zi sau mersul la scoala cu bicicleta asa cum fac eu
dulcuri (daca ai pofta fa-ti un sheik din fructe si legume ) sau poti consuma duminica tot ce ai pofta dar cu moderatie
sa nu mananci multa paine
fara prajeli si cartofi aproape deloc nu sunt sanatosi nici fierti nici prajiti deoarece contin un numar excesiv de amidon. sper cqa iti este de folos
eu am reusit sa slabesc tinand acest regim timp de o luna de la 75 kg la 68.5kg si 12 cm la burta bine duminica nu mancam ce doream iar eu faceam 2:30 min pe zi sport si eu al 15 ani si 1.70 cm sper ca te-am ajutat big grin trimite-mi sms privat daca e ok sau vrei detalii sau pe pagina mea de facebook

| Maestrul001 explică (pentru Tania_Todea_1997):

Da-mi uh id printr-un msj privat ( id de Y! M)

| PapusaDeMetal a răspuns:

1.Da vei slabi, dar ia-ti un mar sau orice fruct la tine si o sticla cu apa. 2.La scoala sa iti iei: Un fruct, apa minerala sau normala cum se mai spunea laughing si daca ti-e tare pofta ia-ti ceva dulce dar nu foarte. Pufulety, prajitura.Nu prea mare si prea dulce. 3.Acasa trebuie sa mananci legume, fructe etc. Cum ar fi: orez, piure, spaghete si mai departe! Dar poate odata pe saptamana un pui ceva ca nu e rau dar nu prea mult.Si deserturi: Budinca, clatite cam asa...Sa faci genoflexiuni, flotari, alergase pe loc si tot felul de exercitii in jur de 10-20 minbatting eyelashes Sper ca te-am ajutat.Te roog fundita:X

| PapusaDeMetal a răspuns (pentru PapusaDeMetal):

Eu? Sa stii ca eu sunt junior si, nu pot trimite.Dar ti-l dau aici. kitty_steluta@yahoo.com happy Trim cererebatting eyelashes

| Ayris a răspuns:

Inepe diminea cu o cana de apa calduta; bea-o pe stomacul gol. Incearca sa eviti pe cat posibil laptele dulce; cazeina din el ingreuneaza digestia (restul lactatelor sunt ok). FARA MARGARINA SI BRANZA TOPITA! Dimineata ar fi bine sa mananci seminte de in, alune, migdale, fructe uscate, cas, oua si chiar banane ca-s putin acide(asa e sanatos cel putin). Pe la 10 mananca frunte, orice fel de flucte: mere, pere, portocale ce poti lua la scola. In pauza de pranz ce sa zic? cel mai sanatos e sa mananci covrigi, dar astia nu ajuta la slabit, dimpotriva. Niste pufuleti, ceva... oricum evita painea(aluatul de orice fel), ciocolata, ce e prea sarat sau prea iute.
La pranz(adica pana in ora 16) cred cave bine venita o ciorba de legume si cartofi copti sau natur cu niste peste, spanac, urzici sau ciuperci. Chiar si daca mamanci niste carne de pui sau vita la gratar sau la coptor e ok(dar cat se poate de rar). Incerca si soia, unora le place.
Seara(pana in 7) mananca fasole batuta, vinete, zacusca sau cel mai bine salata de legume(rosii, castraveti, grausor, ceapa verde, ridichi, sfecla rosie, masline si incearca sa pui ulei de masline).
FARA PANINE ALBA. Cea in care am eu incredere e painea graham sa cea cu seminte.
La miscare nu ma pricep prea bine, dar alergatul cred ca e foarte bun(inspira pe nas nu pe gura, e important!), mai stiu ca innotatul pune la treaba multi muschi(muschii abdominali, muschii picioarelor si bratelor, cum s-or fi numind laughing ), abdomene, genoflexiuni(de la 30 in sus) si incerca sa te ridici pe varfuri, apoi coboara calcaiele dar, fara sa atingi podeaua, apoi ia-o de la capat. Fa asa pana te dor picioarele.
Stiu ca ce e important la exercitiile fizice ca sa aiba efect e sa nu te opresti cand incepe sa te doara muschii(abia de atunci incepe sa-si faca efectul acel exercitiu).
A si APA! Ca ti-e sau nu sete, bea apa! MACAR 1 litru jumate pe zi!

| 3l3ctr1cboy a răspuns:

1.Redu din caloriile inutile:
Daca iti este foame, nu manca, in caz ca mananci dulciuri incearca sa reduci numarul de dulciuri care il mananci sau nu mai manca deloc...
2.Bea apa in fiecare zi:
Este foarte important sa bei 8-10 pahare cu apa in fiecare zi.
3.Scade consumul de carbohidrati:
Pentru a slabi trebuie sa mananci mai putini carbohidrati.
4.Este foarte important sa faci exercitii fizice:
Sa nu te astepti sa slabesti fara putina munca...Incearca sa alergi, fa sport etc