E normal din moment ce nu le-ai văzut bine cu câte un ochi.
Asta se va decide dacă suferi de vreun viciu de refraxie ca miopie, astigmatism doar la un consult oftalmologic.
Te duci acolo, îți pune atropină în ochi pentru a-ți mări pupila și a vedea fundul de ochi și cum se realizează focalizarea luminii. Dacă se focalizează perfect pe retină înseamnă că nu ai nimic. Asta se va decide doar la acel dioptron. În funcție de rezultat după un consult ulterior și probarea lentilelor îți va da prescripție de ochelari. Cu siguranță poți avea astigmatism sau miopie. Sigur ai măcar -0.25 sau -1.
Sper că te-am putut ajuta!
PS: Poți să o rogi pe mama ta să vorbească cu medicul pentru lentile de contact dacă nu dorești să porți ochelari.
Daca nu vrei ochelati iti poti pune lentile de contact, dar din cate stiu eu, at trebui sa le faci la comanda.
Cum consideri tu ca vezi destul de bine daca ai zis singur ca nu ai vazut cifrele mici de pe panou? asta inseama ca ai o problema de vedere pe care o vei agrava daca nu porti ochelari sau lentile
Daca nu le-ai spus bine, inseamna ca ai probleme cu vederea. Mergi la oftalmolog. Sint mai multe variante, una din ele ar fi aceea ca dupa un timp de purtare, vederea sa ti se corecteze si sa nu mai ai nevoie de ochelari. Vorbeste cu oftalmologul si intreaba-l daca poate sa-ti prescrie lentile de contact. Dar "daca pentru nimic in lume" nu vrei ochelari, risti sa-ti pierzi vederea. Vrei asta?
Lentilele de contact sint scumpe si pot crea probleme urite de sanatate. Pune ochelari ca nu crapi, poate scapi de ei repejor.
Mergi la oftalmolog!
Poti purta ochelari pe perioade scurte,sau cand solicitati mai mult (scris,citit,calculator) Oricum, medicul va hotari asta.
Acum sunt rame de ochelari foarte sic, care iti da un aer aparte!
Lentilele de contact, sunt mai sensibile, mai greu de intretinut! Mergi pe ochelari!
Ma bucur ca se fac in scoli asfel de controale!
Nu e nimic batut in cuie cu ochelarii, mai du-te o data si repeta testul. Daca chiar ai nevoie de ochelari un oftalmolog trebuie sa decida asta. Iar daca tu refuzi sa porti ochelari daca ai nevoie o sa-ti agraveti vederea si o sa ai nevoie de ochelari permanent, deloc fain nu?