| KanekKi a întrebat:

SALL TPU!
Am 14 anisad50kg-1,60 inaltime)nu am forta in brate...de azi am inceput sa fac exercitii de pe un orar flotari abdomene etc.,iar la sala nu prea am timp sa merg am o alimentatie consistenta(carne,oua, lactate etc.si mesele le iau corespunzator+tablete efervescente cu multivitamine)
Cum pot sa capat forta in brate si sa-mi formez abdomenul cat mai repede?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
13 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

NU lua sub nici o forma vitamine sintetice! Ai grija din alimentatie sa nu lipseasca mierea si miezul de nuca, las-o mai moale cu carnea si lactatele procesate/de supermarket, consuma doar lapte si brinza de vaca, eventual cas, cit mai multe salate si verdeturi crude.

| Cosmin86 a răspuns (pentru KodrutZ):

Nu exista vitamine sintetice. Suplimentele sunt foarte ok.

| KodrutZ a răspuns:

@Cosmin86: Daca nu sint naturale, sint sintetice. Suplimentele, in cazul in care contin plante, le contin tratate termic/deshidratate, deci cam pa 90% din principiile active/vitaminele asimilabile usor de catre organism...

| Cosmin86 a răspuns:

Ai macar niste gantere reglabile acasa? Si o banca reglabila, unde sa poti face impins, tractiuni si ramat?

| KanekKi explică (pentru Cosmin86):

Greutatile de obicei m-i le fac singur si chiar mai grele ca cele de la sala dar faza e ca le fac degeaba ca nu pot sa trag asa mult la ele...cum am mai spus nu am forta in brate!sadsadsad

| Cosmin86 a răspuns (pentru KanekKi):

Mai grele? La sala sunt si gantere de 100 de kg sau haltere pe care poti pune pana la 400 de kg, nu cred ca obtii tu 400 de kg acasa.

Si mai e ceva la sala, ai aparate si banci reglabile, cu care poti lucra muschii din diferite unghiuri.

Ce-ti recomand eu, o saptamana faci forta si 2 saptamani masa musculara. Pentru forta : greutati mari cu care sa faci maxim 4-5 repetari / serie ( cand poti mai multe, maresti greutatea ) si DOAR exercitii de baza ( exclus exercitii de izolare ). Si cand faci muschi : 8-10 repetari / serie, exercitii de baza + izolare.

Cate mese ai pe zi? Daca ai doar 3 mese, degeaba sunt consistente, mareste la 5-6 mese daca vrei rezultate.

| kitty00 a răspuns:

Nu esti cam scund? eu sunt fata, am 12 ani si 165 cm.

| alexy19a a răspuns:

Deci pararea mea este ca inainte sa faci putine abdomene, excercitii sa iei niste vitamine care ti le recomanda farmacistul(te duci la o farmacie si ceri niste vitamine, care sa le iei inainte sa faci flotari, exercitii, abdomene, etc.).
Iar daca vrei sa iti formezi abdomenul dimineata daca ai timp macar 50 de abdomene iar seara peste 100.
Dupa ce ai facut mai mult de o saptamana din astea incearca sa faci flotari. Abia cand esti pregatit poti sa mergi la sala ca sa iti formezi muschii la mana.Deci ca sa iti formezi abdomenul fa macar 50 de abdomene si macar 100 seara. Sper ca te-am ajutat

| KanekKi explică (pentru alexy19a):

Multam mi-ai fost de ajutor

| KanekKi explică:

Multumesc tuturor pentru ajutor.As mai avea o intrebare in afara de calciu ce vitamine imi recomandati pentru ca mie m-i se pare o varsta fragila pentru a consuma proteine si creatina sau alte smecherii din astea!?!

| sangeretec a răspuns:

Pentru forta la brate va trebui sa muncesti cu gantera si haltera sa incepi sa cresti greutatea de la o saptamana la alta numai asa vezi improvizatile, ps un brat puternic nu inseamna numai ca ridici mult cu bicepsii, umarul este baza unui brat puternic, tricepsul si abia dupa bicepsul si antebratul, si iti mai recomand si calciu pentru ca totusi esti tanar tare si oasele inca iti sunt subtiri si destul de fragile fata de cum sunt ale unui baiat de 20...25 ani, iti mai recomand sa mergi sa faci un baschet un volei inainte de fiare sa mai cresti macar pana la 1.75 si abia dupa te apuci de sala acum cat mai poti si te ajuta varsta sa mai cresti la 14 1.60m esti cam micut... bafta din partea mea si ia-o incet cu fiarele la varsta asta mai ales daca esti si slabut!

| KanekKi explică (pentru sangeretec):

Multumesc mi-ai fost de mare ajutor sa stii

| sangeretec a răspuns (pentru KanekKi):

Sa nu folosesti inca creatina si alte prafuri or fi din ele ceva natural dar nu in totalitate si daca faci o luna de zile asa cum am zis creste saptamanal greutatea sunt sigur ca o sa poti ridica cu cel putin 1-2 kg in plus bine aici depinde si cate repetari faci ca poti face exemplu cu 12kg 8-10 sau chiar 12 repetari sau cu 15 kg 4-5 repetari
iti alegi un nr de repetari recomand 8-10 sa le faci corect si asa faci si saptamana ce vine insa cu 1-2 kg in plus si mananca baiete carne cartofi lapte branza fructe cat de multe si eu sa cresti si in masa si in forta sa nu te astepti la 50 kg ale tale sa ridici 15 kg cu gantera pe o mana pentru ca nu o s-o faci de graba la 50 kg daca ridici 10 kg de 8 ori sa zici merci si ce este iar foarte important dupa ce ai o masa echilibrata este somnul ala face mai mult ca si atunci cand ridici fiere bine nici fara ele nu se poate... iti trebuie masa musculara si dupa aia sa arati forme ca iti faci abdomen se vad coastele pe tine daca nu ai carne si 4 cubulete mici care se pierd printre coaste manca bine si dormi bine sa mai cresti mai intai