Mda. Persoana care a fost la psiholog de aia are si nu a sapat. Ai dat fundita, cat pot sa vb unii fara sa cunoasca.
Poftim un mesaj, e scris de mine tot pe TPU pentru o persoana ca tine. Ea lua pastile da citeste.
Hey.
Hai sa incerc sa te fac sa intelegi ceva si sa am rabdarea de a te invata anumite lucruri si sa scriu atat de mult tongue
Si incepem asa :
Actiunea ta s-a petrecut in decursul a luni de zile sau poate chiar ani, cand tu te-ai speriat si ai facut un atac de panica sau ai intrat intr-o depresie usoars, care ti-a atacat sistemul nervos.
Sa zicem ca daca acum 1 an ai gandit ceva si te-ai speriat de ceva si capul tau a stat numai acolo s-a format ca un tic nervos, tu nu ai stiut sa te calmezi si bau ai complicat treburile si ai inceput sa te sperii si mai tare, ducand la multe prosti de genul, ajungand acum poate sa te culci plangand, sau sa ai ganduri negre si simtind ca esti prinsa intr-un fel de gheare si tu simti ca nu iti mai da drumul acele gheare, tot ce faci esti aiurit/a si tu esti plecat/a departe de tot ce se intampla
Iti inteleg starea, am petrecut si am ajutat multe persoane ca tine si stiu tot ceea ce simti si ce gandeste o persoana ca tine.
In primul rand tu se poate sa ai o stare de ipohondrie ( teama de boli), cand se uneste cu ipohondria asta te-ai nenorocit si viata ta se alege praful.
Hai sa zic ce faci tu... esti singura persoana care te complici si asta ca tu o faci cu mana ta, parca creierul tau se imparte in 2 edmisfere, 1 positiva si 1 negativa, negativa ajungand sa cotropeasca pe cea pozitiva si de asta se intampla asa ceva, incepe parerea de rau si cainta, ca de ce gandesca asa, ce se intampla cu mine, alo mor acum si imi pare rau.
Ai post la psiholog, te duci la psihiatru dupa crezand ca nu are putere psihologul dar asta sunt doar in capul tau, Psihologia? ce e cu ea? ce ne poate invata ea? NIMIC ca daca nu intelegi ce spune o persoana ca mine nu faci nimic, fondatorii psihologiei au spus ca nu si-au invins propra lor Anxietate. deci nu aveam ce invata.
E ca si cum te duci la sala sa te antrenezi si ai un antrenor care are 140 de kg, deci nu avem ce invata de la el, e absurd.
Iar medicamentatia pe care o iei? Pt ce?
Nu se face asa ceva, tu nu intelegi ce e medicamentatia.
Medicamentatia nu vindeca depresia, cine zice ca o vindeca e un mare prost.
Pastilele o calmeaza, asta da.
E ca durerea de masea, tu iei pastile sa nu te mai doare, dar ea nu va disparea si de aia intrebi ce sa mai iei.
Toate pastilele din lume nu te pot ajuta si iti distrugi corpul.
Acum, hai sa te invat ce e de facut in privinta asta, dar daca nu ma asculti nu am facut nimic si tu ramai cu ale tale si nu am facut nimic, nu te-am ajutat cu nimic. Deci ASCULTA si probeaza ce zic, eu nu zic sa ma crezi, doar probeaza si sa vezi ca vi la mana mea.
Tu trebuie in primiul rand sa intelegi ce se intampla cu tine, indepartezi pastilele si nu le mai iei, incerci sa fci ce zic eu.
In primul rand trebuie sa stii ce te determina sa pici pe ganduri, sa zicem ca ai teama de moarte sau o teama de boala... o teama de a ta.
Tu trebuie sa fi observatorul, sa stii ca ai ganduri dar trebuie sa le lasi sa plece, gandurile pleaca si vin... intelege asta.
Cand un gand vine tu te gandesti ce am scris eu si reactionezi asa : calma, il observi, nu incepe sa il gandesti si sa stai pe el, iti indrepti atentia spre un alt lucru care iti place tie.
Daca tie iti vine un gand, si il gandesti si il judeti de aici incep problemele tele, tu esti persoana care te iei la bataie cu propriul tau cap si il te va invinge, te va pune la mant... niciodata nu e bine sa te iei la bataie cu creierul tau.
EX: Vine un gand si tu incepi sa il gandesti si sa faci " pfoaaa sa imi bag piciorul iar veni, dccccc? dc imivine mie, simt ca mor, ma ia cu lesin, Doamne ce am, ce se intampla cu mine" si incepi sa stai focusata pe el, asta e greseala ta, de aici rezulta o viata complicata si stai numai cu gandul la el.
Tu trebuie sa fi TOTAL PREZENTA in ceea ce faci.
EX: Cand faci dus, pai fai m-a dus, simte apa cum curge pe tine.
Cand mananci, pai mananca ma si nu gandi acolo ce mananci.
Cand bei cafeaua, pai simte ma cum se duce pe gat si nu judeca sa gandesti... baaa ieri nu a fost buna cafeaua, poate ca nici azi. STOP de aici intri iar in probleme.
Trebuie sa fi total prezenta, mergi pe drum, pai si ma mersul si simte picioarele cum merg, nu mai gandi ce vezi in fata.
Trebuie sa ai o viata fara gandire, iar cand gandul apare, gandesti si il observi, intlegi ca el te chinuie si nu ii dai atentie, tu ramai in continuare present/a
Trebuie sa fi observatorul si nu ganditorul.
Foloseste capul doar cand : citesti, vorbesti si atunci gandeste si fi prezenta acolo. Dar daca mergi pe strada si vezi o persoana urata sa zicem, nu o gandi, NUUUU, STOP nu se gandeste si ramai prezenta in continuare.
Nu mai gandi trecutul si viitorul, ieri a fost ieri, s-a dus in masa si tu esti azi
Nu mai gandi in viitor, Vai cum e maine etc, GRESIT, maine va fi maine si nu gandesti tu pe maine ce o sa fie, planuri sau idei.
Toate lasa sa mearga de la sine, pana maine mai e, dc gandesti tu? Nu se face asa.
Creeul tau face proectii mintale si sta in drecut si viitor, dar prezentul tu nu il mai vezi, pentru tine e mort.
Nu intelegi ca trecutul e mort, viitorul nu exista, e absurd ce faci tu.
Singurul moment din viata ta e PREZENTUL, ce vezi tu in fata ta, ala trebuie sa il traiesti.
Ca daca gandesti ce e maine ai pierdut ce vezi acum, nu esti atenta, sau daca acum gand citesti te gandesti la daca ti se mai intampla ceva iar nu e bine, cand citesti acum pai doar privire sa fie si nu gand, doar ca bagi in cap ce scriu eu fara sa ma judeci ca am gresit ceva la scris exemplu ( imi cer skz dar am scris mult si asta e ). Tu nu ma judeci, doar citesti si atat nu gandesti nimic.
Gand un gand vine din trecut sau viitor, sa stii ca lui daca nu ii dai atentie el moare, nu poate gandul sa stea in prezent si probeaza asta, de aceea asta e scaparea ta fara pastile.
Cand tu dimineata te scoli, ce faci? gandim de cand ne sculam si pana ne cucam? Doamne da nu se poate, sa ma gandesc asa? sa te molosesti.
Cand te scoli de pe perina dimineata, deschide ochii, simte mainile cu misca, multumeste lu Dumnezeu ca iti dete o noua zi in viata asta frumoasa si atat.
Iesi afara din casa, nu incepe sa gandesti, fi total prezenta si nu gandi nimic, daca gandesti ceva faci rau.
E greu, stiu asta.
Daca nu faci ce am zis nu rezolvi nimic bagand pastile in tine, gandurile vin si pleaca ele nu stau cu tine in prezent.
Asa le pacalesti.
Daca maine ai o zi grea, nu te gandi la ea, gandeste ca pana maine mai sunt cateva ore pana sa te culci si o noapte intreaga, fi pozitiva si nu gandi ca nu sti ce e maine.
Creerul tau de aia a ajuns aici, facand proectii si gandind trecut si viitor, asta e greseala ta mare.
Observas gandul si lasa ca el pleaca, nu ii da atentie, daca nu reusesti asa accepta gandul si gandesti " E UN GAND, STIU DE EL, IMI FACE RAU DACA MA GANDESC, DAR AM ZIS EU SA NU II DAU ATENTIE CA PLEACA " vei vedea ca el moare si nu mai are putere in prezent.
Perosanele care au asa ceva sa stii ca viata e destul de usoare, dar ele o complica
Fai ce am zis eu si ramai prezenta, citeste mesajul de multe ori sa il intelegi, simte miscarile corpului, simte rasuflarea, simte apa, mancarea si tot ce faci, gandurile din capul tau mor, nu e da atentie cand vin, tu trebuie sa le observi si asta e secretul mare.
Simte tottttt, iubeste viata, e cea mai frumoasa viata fara gandire, doar sa vezi si sa pretuiesti ce vezi atat.
Fai ce am zis, e ca o galeata cu apa plina cu mizerie ce ai tu in cap, usor, usor hai sa o golesti si adauga apa curata, cu timpul viata ta se va schimba in bine, iar in viata ramai prezenta si nu uita ce am zis eu astazi.
Acum ca vine un nou an...
Simte ma mancare, simte ma artificiile, admosfera frumoasa si nu o gandi ma.
Gandurile vin si pleaca, creierul uman e singurul organ care isi bate joc de propria persoana, el e nenorocitul care face asta.
Gand un gand vine negativ, nu il judeca si nu te lua la tranta cu creierul ca daca faci asta te invinge si de aia ajungi sa obosesti, transpiri etc.
Numai bine iti doresc, citeste mesajul bine si de mai multe ori sa intelegi, UN AN NOU FERICIT sa ai si invata asta.
Acum ai facut testul de cand am zis eu prima data? Daca ai gandit gand aicitit?
Daca da, foarte rau
Mai citeste odata si nu judeca nimic si doar fai ce am zis, ai nevoie de curaj si vointa.
Vei reusi daca faci ce am scris!
Puterea prezentului?
Ramai prezent, daca ai Anxietate sociala.
Inseamna ca tu cand esti in public incepi sa o iei razna.
I-a da-ti una dupa cap si fai ce nu iti place tie si nu uita, RAMAI TOTAL PREZENT SI NU GANDI NIMIC sa vezi ca scapi.
Ce nu iti place, aia fai si nu gandi nimic, doar privesti.
Mersii mult, nu o iau razna doar ca devin foarte rusinos
Dc? Nu te mananca nimeni.
Stai calm ca usor iti invingi teama asta
Zici tu, ma cam sperie putin ideea ca o am de vreo 2 ani, cei drept nici nu mi.am dat interesul sa o dizolv
Nu stiu ce sa zic, imi este cam teama deoarece am aceasta problema si nu stiu daca voi scapa de ea, dar voi incerca
Teama vine din capul tau, gandul e treama ta >
Eu am zis priveste in public si nu gandi, fi doar vaz si auz. Atat.
Multumesc,am avut si eu gânduri compulsive si am incercat ce ai zis, si pe zi ce trece ma simt din ce in ce mai bine gândurile compulsive au dispărut
Cu cat incerci sa inlaturi acele ganduri mai mult cu atat le hranesti si devin mai obsesive
Iti spun din propria experienta ca nu ai nici o sansa sa le controlezi, iar singurul mod in care mintea ta va fi linistita este atunci cand tu vei renunta COMPLET sa incerci sa o mai controlezi prin ganduri pozitive sau altceva
Am fost exact la fel
Iti pot spune exact ce sa faci, e un singur lucru pe care daca il faci exact, dar exact asa cum iti spun eu, problema va disparea in foarte scurt timp in mod miraculos si poti sa imi scrii sa imi spui ca nu mai ai problema iar eu am sa iti spun "Da, stiu, asta ti-am si spus"
Singurul lucru pe care trebuie sa il faci, in mod constant si fara absolut nicio exceptie, dar vreau sa zic nici macar o singura exceptie, este sa raspunzi la fiecare gand, oricat de urat, dezgustator, violent sau obscen ar fi, cu "Multumesc minte pentru acest gand" sau "Multumesc minte pentru sugestie" sau "Multumesc minte pentru ca esti atat de activa si creativa"
Raspunde de absilut fiecare data cu acest gand, si cand nu e nimeni prin preajma spune cu voce tare si foarte multa incredere una din acele propozitii sau orice variatie se muleaza pe natura ganului pe care l-ai avut
Repet, daca faci exact ce ti-am descris aici, in mod constant si fare absolut nicio exceptie, raspunzand mintii asa in mod sincer, problema va disparea in mod miraculos sau in cel mai rau caz se va diminua atat de mult, incat nu ar mai putea fi considerata nici macar o problema minora
In felul acesta iti calmezi propria obsesie de a crede ca vreun gan nu ar fi okay. Toate gandurile sunt okay, gandurile nu ranesc pe nimeni, actiunile pot rani cateodata. Gandutile nu te pot atinge. Gandurile nu sunt creeate de tine ci doar receptate de tine. Gandurile nu au polaritate pozitiva sau negativa, doar raspunsul nostru la un gand schimba experienta pe care o avem despre acel gand
Multumeste mintii tale in mod sincer pentru fiecare gand. Fa asta fara nici un fel de asteptare.
Atunci cand faci asta e mult mai simplu sa te duci in directia gandului si sa il imbratisezi in totalitate, nu sa il crezi, doar sa il lasi sa se manifeste complet. Lasa mintea sa gandeascaorice, tu soar multumeste-i pentru fiecare gand
Iti doresc multa pace
Iti multumesc enorm
Cati ani ai? si cat timp ai avut aceasta problema?
Bine raspuns, Matei.
Singurul raspuns bun.
Te felicit
Un an cat mai bun sa ai
Am doua zeci si patru de ani si am avut aceste probleme intre varstele de... cinci si doua zeci si unu de ani. Dupa aceasta perioada mai am ganduri obsesive si insistente doar daca subconstientul meu incearca sa revina la vechiul mod de operare. De obicei asta se intampla dupa socuri emotionale sau in perioade mai triste ca sa nu le zic depresie hahahahaa
Insa ceea ce i-am scris functioneaza pentru absolut oricine testeaza metoda
Acum practic imi dau seama ce aceasta "problema" pe care o aveam era un fel de dar, pe care trebuia doar sa invat sa-l rafinez, iar acum toata acea energie care ramanea blocata in ganduri care mergeau intr-o spirala descendenta, este acum folosita in mod constructiv. Deci practic am ajuns de la un om care practic nu poate fnctiona in societate datorita felului in care functiona mintea mea, la a fi cineva care nu prea este afectat de mediul inconjurator si de ce cred altii si ma pot integra oriunde vreau, pot face fata presiunilor care altadata, datorita modului obsesiv de a gandi, m-ar fi coplesit
Cu mare placere
Multumesc
La fel si tie, un an nou fericit
Ma bucur mult pentru tine ca ti.ai rezolvat problema, eu am 17 ani am anxietate sociala, si sunt depresiv, mai ales datorita gandurilor negative, si chiar vreau sa rezolv aceasta problema mai ales datorita faptului ca o am de cam 3-4 ani, dar pana acum nu mi.am dat seama ca este o problema si am crezut ca aceste ganduri vor trece de la sine
Sper ca poti gasi o rezolvare. Sunt lucruri delicate iar societatea nu este deloc delicata cu cei sensibili. Insa toate lucrurile astea ne fac mai puternici in final. Practic nu ne schimbam, ci murim si renastem ca ceva complet nou, in acelasi corp cu acelasi nume
Iti doresc o zi linistita
Salut.poate ca nu vezi acest mesaj dar il poate vedea altii, am 13 ani si ma confrunt cu ganduri negative (urate) si am incercat ce ai spus tu sa acept orice gand.Omule iti multumesc nespus de mult de fiecare data cand vine gandul odata cu starea de anxietate spun ce ai spus tu mai sus si gata totul revine la normal. Daca cineva e in situatia mea sa asculte,,, mama mi-a spus ca in comuna umbla homosexu%# asa si mie mi-a venit un gand ca daca o sa ajung asa.Si de o luna nu pot sa scap de gandul acesta ca eu as fi asa
(Doamne fereste) si cand vine gandul pac ii spun mutumesc minte si ma linistesc am sa incerc ce mi ai spus tu pe timp indelungat eu am incercat de 1 zi si parca parca e mai bine mersii. Va mai dau un sfat cumparativa ceva care va face bucurosi su daca nu aveti bani mergeti uitati-va si spuneti o sa strang bani si am sa cumpar.stiu ca este ingrozitor de urat starea de anxietate deoarece in momentul acesta eu sufar de ea
BE HAPPY
BE POZITIV
Uaaauu! E din 6 noiembrie 2020 raspunul tau?
Hahahah! Nu te ingrijora, pentru ca vei fi asa cum trebuie sa fii la orice moment, pentru ca viata are un mecanism f inteligent de operare. in care chiar si o alegere "gresita" de a deveni "asa" poate doar sa ne serveasca celei mai spectaculoase schimbari si evolutii, asta doar daca alegem sa definim experienta noastra intr-un mod care ne deschide in loc sa ne limiteze
Be happy sau pozitiv sau orice esti in momentul prezent!
Salut, am si eu 17 ani si am in mare parte aceeasi problema, plus ca am anxietate sociala, imi poti detalia cam ce fel de ganduri iti apar?
De exemplu mintea mea isi imagineaza ca imi fac nevoile pe lucruri sfinte, am distrofie etc...
Mario1996 întreabă: