| daniel19ny a întrebat:

am mai multe chiste sub piele am fost la doctor si mi-a zis ca cand ma intorc din strainatate sa le operez daca vreau!
deci de ce a zis oare daca vreau? adica nu sunt grave vor disparea in timp? pot sa scap de ele fara operatie? sunt de diferite dimensiuni am si de apx 4cm zic eu si daca nu le tratez se intampla ceva avand in vedere si ca vreau sa ma duc in irlanda probabil pe santier unde am inteles ca vremea este foarte proasta ploi multe reci si din toate partile ploaie pentru ca este inconjurat de ocean (Dublin)si daca nu merge numa cu operatie atunci de exemplu in ce tara ma poate opera fara sa se cunoasca sau cat mai bine aproape insesizabil si daca se poate o operatie sa nu se cunoasca cam cat ar costa am cam 5-6 mai mari 2- 3- 4 cm si restul cam de 1 cm ce ma fac vreau raspuns la tot ce am spus in intrebare dau si funda(2 3 sunt in zona coloanei si sunt mari se poate intampla ceva de la acestea cu coloana mea?)sau exista tratament pentru ele cu sau fara tratament operatii sau ce trebuie facut calumea intr-o tara calumea pretu cat ar fi? si tara care ar fi. mersi anticipat (cine nu stie sa nu raspunda iar cine raspunde sa se uite frecvent la intrebarea mea ca poate ai voi trimite mesaje la raspuns.ms

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| KodrutZ a răspuns:

Crema cu marul lupului, de doua ori pe zi, cam o luna ar trebui sa dispara. Eu am avut o problema la care mai toti medicii ziceau ca e musai bisturiu si am scapat asa bine-mersi, fara sa revina.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doctorul a spus „daca vrei " sa operezi deoarece aceste chisturi mai trec si de la sine.Sunt de fapt niste pungi de grasime acumulate.In armata aveam si eu unul pe sppate si am fost la spitalul militar si tot asa mi-a zis ca daca vreau, il pot opera.Nu m-am dus la operatie si...s-a spart cu timpul, curge de acolo grasime in permanenta, cate putin pana dispare tot chistul.Insa nu stiu ce fel de chist ti-a gasit tie doctorul dar daca a spus ca daca vrei, se poate opera, nu e ceva grav.

| daniel19ny explică (pentru anonim_4396):

Ok si la cat timp s-a spart si unde s-a spart exterior sau interior si poate se infecteaza? mi a inceput sa se faca primul acu apx 5 ani ..amu am 19..si inca nu s-a spart ala primul ci din potriva a aparut incet mai multe cred ca apx 12...

| anonim_4396 a răspuns (pentru daniel19ny):

Nu aveam atatea ci numai un chist pe spate. Nu stiu ce sa zic, l-a mine s-a spart in exterior si rugam un coleg de armata sa il mai stoarca, nefiind dureros. Poate e mai bine sa le operezi, sa nu mai rasara si altele.