| Dangel a întrebat:

Sall TPU, am o mica problema.Cand ascult muzica si aud zgomotele motoarelor mai mult timp imi simt urechile infundate si ca aud mai greu.Ce-i drept sunt si putin racit.Ce poate fi si daca puteti sa imi spuneti ce ar trebui sa fac.Multumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MenInShadow a răspuns:

Nu cred ca ar trebui sa te gandesti la otita, de fapt NU trebuie sa te gandesti la aia, pentru ca 90% nu e.
E foarte posibil sa fie de la raceala, sa ti se fi infundat urechile si o sa se desfunde dupa ce te insanatosesti.
Poate fi si de la betisoarele de vata, alea pe care le folosesti sa te cureti in urechi.
Sun bunicele, nu zic, dar imping murdaria inauntrul urechii mai mult decat sa o scoata afara.
Am avut si eu problema asta, si din asta faci "Dopuri" in urechi, dar posibil si sa fie nevoie sa fii operat.
Cel mai bine este sa te stergi cu un prosop. Du-te si spalate calumea in urechi, si stergete cu coltul prosopului.
Eu mi-am facut ceva ca sa scap de asta, pentru ca aveam pobleme dese: Mi-am luat o bucata de sarma mai lunga, am indoit-o, astfel incat sa para doua, dar nu am rupt-o iar la capat, i-am lasat o gamalie, un cerc.
Este mult mai bun ca betigasele alea, si nici nu impinge murdaria inauntru.
Daca vrei sa faci ceva de genu, incearca sa faci cu o sarma ceva mai groasa, si normal, noua, nu ruginita.
Oricum, nu mai folosii betisoare de urechi.
Si daca nu iti trece dupa raceala, te duci la un doctor pentru ca e posibil sa ai dop, si aia e doar multa murdarie acumulata acolo, pentru ca urechea face ceara pentru a proteja timpanul.
Se intampla des la oameni, si se destupa foarte repede:
Tot ce-ti face, este sa te puna sa tii capul drept, pune apa calda in... ceva ca o chestie d'aia de se foloseste pentru a pune frisca pe tort, un fel de seringa mai mare dar fara ac, apoi o pune aproape de urechea ta, si-ti baga apa-n ureche, se desfunda, si asta-i tot.
Nu te doare, decat o sa te deranjeze putin apa calda.

1 răspuns:
| TheDarkDragon a răspuns:

Poi nu sunt sigur, dar mai intai verifica daca urechile-s curate.(nu e o gluma).Sau daca atunci cand ai facut baie ti-a ramas apa in ele. Spalate sau curata-te dar daca nu functioneaza, mergi la un doctor sau intreaba-ti parintii.Nu cred ca e ceva grav, dar vezi ce faci.winking