In caz de fractura ar fi lipsa de mobilitate a degetului,asa ca stai linistit pune comprese cu apa rece sau punga cu gheata, si unge-te cu un unguent antiinflamator(diclofenac). Daca nu cedeaza durerea consulta un medic pentru a fi sigur de absenta leziunilor profunde a tendoanelor, nervilorsau muschilor.
1.depinde in ce zona este vanat. Daca nu este la incheietura degetului poate fi rupt. Daca este vanat la incheietura si poti sa-l misti fara sa te doara inseamna ca nu este rupt.Si o alta chestie.S-a umflat degetul? In orice caz mai bine te duci la spital sa faci o radiografie. Bafta.
Si eu sunt in echipa scolii la handbal si am avut aceiasi problema, poate mai grava. am primit o minge puternica in deget si mi s-a dat peste cap . S-a invinetit, si ma durea foarte tare. Toate astea s-au intamplat inaintea campionatului, cu cateva zile in urma. Am mers la doctorul de familie si ma tot trimitea sa fac ecografie si nu m-am dus nicaieri . Am jucat cu degetul asa si nu am patit nimic. Dupa o saptamana a inceput sa imi treaca durerea. Totusi iti recomand sa mergi la medic.
Odata ce poti sa il misti nu cred ca este rupt asa ca stai linistit incearca sa il ti in apa rece sau sa tii gheata pe el :D (plzz vot plzz vot ttp://www.dracusori.eu/Iuky_rose )