E foarte normal, prietene si eu aveam 1.55, acum am 14 ani, in decembrie fac 15 si am 1.65, daca vrei sa cresti mai repede in inaltime iti recomand inotul, si mananca mai bine, sunt singurele doua chestii care m-au ajutat, depinde si de gena parintilor, eu am parinti foarte scunzi, si m-as bucura daca as ajunge undeva peste 1.75 ( acum sunt mai inalt decat amandoi, deci iti poti da seama cam ce inaltimi au ei ), so fa sport si nu te mai stresa de chestia asta, o sa vina de la sine cresterea.
Acum depinde și de gena părinților, genă responsabilă cu creșterea în înălțime.
Recomand un sport care stimulează această creștere: basket, volei.
În școala generală nici eu n-am fost printre cei mai înalți din clasă; și fără practicarea vreunui sport astăzi depășesc 1, 8m. Fratele meu mai mare este mai scund decât mine; pe când cel mai mic este mai înalt decât mine.
Eu cred că gena părinților dar și carnea animalelor injectată cu hormoni de creștere sunt cauzele unei creșteri prea mari. Acum nu recomand consumul de carne, ci mai degrabă practicarea unui sport. Și atât cât ne este dat să creștem noi să căutăm să fim mulțumiți în trupul și sufletul nostru. Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere fața omului, ci inima, caracterul -adica buna relație cu noi înșine, cu oamenii și cu Dumnezeu.
Inteligenta nu se masoara in inaltime!
Majoritatea baietilor ajung la inaltimea maxima in jurul varstei de 20 ani, iar fetele in jurul varstei de 16-18 ani. Cresterea nu este lineara, ci in valuri.
Eu am 12 ani jumate sunt fata și am 1.40. Practic voleiul de 6 ani in fiecare pauză și la orele de sport.
Pana la 20 de ani vei tot creste. Nu trebuie sa te panichezi. Dar daca tii neaparat sa te lungesti mai repede practica si tu volei, baschet sau handbal.
Ce poți face tu este sa îți schimbi prietenii. Restul decurge de la sine în mod natural.
loverboy2101 întreabă: