anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sall TPU,cu ce tratament as putea sa scap de matreata,am parul lung si as vrea sa functioneze cat mai repede, multumesc happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Exista multe sampoane medicinale eficiente in combaterea matretii. De obicei, acestea se aplica zilnic sau de cateva ori pe saptamana, timp de 2-3 luni. Daca nu se observa o ameliorare semnificativa dupa aceasta perioada, este necesar un tratament local sau oral. Se folosesc produse topice (creme, lotiuni) pe baza de substante antimicotice sau corticosteroizi. Substantele antimicotice pot fi administrate si oral. De asemenea, suplimentele nutritive pe baza de seleniu si zinc sunt recomandate, pentru ca scad secretia de sebumm.
Mai multe sfaturi aici: http://www.i-medic.ro/blog/despre-boli-cum-scapam-de-matreata

| fabiola a răspuns:

Pune in otet de mere, urzici si frunze de nuc! Lasa la macerat cel putin o saptamana, timp in care il agiti zilnic. Spala parul cu sampon de bebelusi si apoi limpezeste cu apa in care ai turnat acest otet!

| GaBBiii a răspuns:

Buna happy!
Foloseste otetul de mere, apoi spala-te cu un sampon de calitate, impotriva matretii! Incearca, rezultatul va fi garantat, plus ca am incercat pe propriul meu par. Am inteles ca si uleiul de ricin este bun pentru hidratarea parului.
Sper ca ti-am fost de folos.
Pa, pa :*!

| valentingb a răspuns:

Nu ai nevoie de un tratament.Un sampon bun cum sunt Syoss sau Clear ar trebui sa te scape de probleme.

| ღCuteღKissesღ a răspuns:

Clatestete cu otet sau stoarce lamaie in sampon. Mi-a spus coafeza mea. Merita sa incerci!

| MaddaHz a răspuns:

Cauta la farmacie samponul Mediket, costa in jur de 60 de lei dar e foarte bun. La mine dupa a 2 spalare s-au vazut rezultate iar acum nu mai am deloc matreata happy

| lalala2012 a răspuns:

Spalate cu galbenus de ou (si dupa cu sampon anti matreata daca te deanjeaza mirosul), iar apoi clateste -te cu ceai de salvie. functioneaza 100%