Noi nu avem de unde ști dacă poți purta lentile de contact, din diverse motive (intoleranță, inflamații cronice sau acute, sindromul ochiului uscat), dar poți încerca. Și da, există lentile de contact cu dioptriile tale, ba chiar mult mai mari decât ai tu. Achiziționarea lentilelor de contact se face numai în urma vizitei la medicul oftalmolog, care îți va răspunde la nelămuririle tale și îți va recomanda lentilele de contact care ți se potrivesc cel mai bine, ținând cont de tipul lentilei pe care ți-l dorești sau ai nevoie (zilnice, săptămânale, lunare, bifocale/multifocale, torice, progresive etc.), brand, ax, cilindru, diametru și raza de curbură. Informează-te despre contraindicațiile și riscurile purtării lentilelor de contact și, înainte de a merge la medicul oftalmolog, asigură-te că vei fi capabil să păstrezi o igienă riguroasă a lentilelor și a recipientului în care le vei ține.
Din punctul meu de vedere lentilele sunt bani aruncati. Foarte putini se obisnuiesc cu ele. Daca te deranjeaza atat de mult purtatul ochelarilor, o solutie este operatia. Sansele de reusita sunt mari si cunosc personal un caz cu dioptrii 9 si 7 care au ajuns la sub 0, 5 dupa operatie la ambii ochi.
Poti sa-ti pui nu te derajasa dar sa respecti instructiunile si sfadu medicului trebuie sa te anuti ca seara se dau jos si diminata le pui nu-i fie rusine de ce zic alti si eu port ocheleri stiu cu e
Treaba e ca nu stiu sigur daca exista lentile cu asa dioptrii de mari, exista?
Deeaandreea9156 întreabă: