| neonitza1 a întrebat:

:* dau funda promit! imi da cineva niste sfaturi in legatura cu...cancerul.sunt fata si am 12 ani.si in ultimele saptamani/luni am stat ore in sir noaptea pe telefon si pe laptop.si imi este frica sa fac cancer la creier, fiindca ma cam doare capulsad care sunt semnele de cancer la creier? va rog da-timi niste sfaturi :'( :'( ce pot face? de ce provoaca telefonul si alte electronice cancer la creier? dau funda!(eventual si vot :* ) multumesc foarte mult.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Cancer la creier este o formulare nefericita, cred ca mai degraba te referi la tumori cerebrale, fie ele maligne sau benigne. Durerea de cap poate fi un semn al tumorilor cerebrale, mai ales cand este foarte serioasa si nu cedeaza la antialgice. Eu nu cred ca ai o tumora cerebrala, chiar daca ti-ai batut joc de sanatatea ta, cred doar ca esti obosita si epuizata de la regimul de viata nesanatos. Cred ca o perioada scurta de refacere, fara telefon si laptop, te va ajuta. fac apriu ca daca te restrangi la un program normal (10-15 minute pe zi de laptop, maxim 5 zile pe saptamana si 1-2 apeluri pe zi nu mai lungi de 3 minute plus 1-2 sms-uri) vei simti imbunatatiri in 5-6 luni, iar peste vreun an vei fi aproape noua (sigur, cu un coeficient de inteligenta mai mic decat puteai sa ai, adr nu cred ca acest lucru te va deranja foarte tare). telefonul si alte electronice emit radiatii care sunt o cauza clara a cancerului. de aceea, nu trebuie sa dormi in incapere cu televizorul, calculatorul sau telefonul, iar daca esti obligata sa o faci, trebuie sa le inchizi cu minim doua ore inainte de culcare si sa aerisesti cu toate geamurile larg deschise macar 30 de minute dupa inchiderea lor.
Ce poti face? e simplu, revino la o viata normala. Foloseste telefonul si laptopul cum ti-am zis, nu dormi cu ele in camera, dormi suficient si obligatoriu incepand cu ora 22.30, fa mult sport, stai in aer liber. Asa cum am zis, o sa fie greu o vreme, dar peste o jumatate de an vei vedea deja imbunatatiri.

5 răspunsuri:
mira
| mira a răspuns:

Ai nevoie de o investigatie medicala.Primul drum:la medicul de familie.

| SasNetRomania a răspuns:

laughing)) ce cancer? eu stau de 10 ani numa noaptea ca ziua dorm sau munca, practic dor 3-4 ore pe zi! nu e cancer e oboseala...

| OtakuAmi a răspuns:

Din moment ce nu suntem doctori nu te putem ajuta laughing. Şi poate e doar oboseală. dar ce faci tu ore în şir pe laptop-telefon? laughing. Te joci jocuri Barbie? rolling on the floor.

| neonitza1 explică (pentru OtakuAmi):

Nu! ascult muzica si vorbesc pe chat! daaahappy

| Gia24 a răspuns:

Heii neonitza! Eu in locul tau m-as fi dus la un neurolog... Vorbesc serios fa-ti un control, poate nu ai nimic si te speri degeaba.