| maximovidiu a întrebat:

Deci nu mai pot am abces dentar la o masea...astazi de dimineata s-a umflat si am febra 40 aproape...si nu-mi mai scade deloc straight face am palpitatii mari si daca nu iau distonocalm sa-mi treaca( cu chiu cu vai) cred ca morstraight face ma tot sperii ca daca nu imi trece febra o sa inceapa iar pulsu.
Ce sa fac? ca deja e seara nu pot merge la stomatolog. singura varianta e ca daca mai incepe deseara trebuie sa chem salvarea...
e normal sa bata inima asa de repede la febra? nu se va intampla nimic? am doar 15 ani

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Salvarea nu te poate ajuta cu nimic. Cauta pe internet care este cea mai apropiata clinica stomatologica care ofera asistenta de urgenta in orasul tau si du-te (in Bucuresti, clinica de la Facultatea de Stomatologie de pe strada plevnei si mai multe cabinete private)

| onasis1961 a răspuns:

Ia si antibiotice pana mergi la un stomatolog.

| suntserios a răspuns (pentru onasis1961):

Bv, ai dat un sfat mirific. omul a luat deja medicamente dupa ureche, ii este rau si tu ii recomanzi sa mai ia niste medicamente tot dupa ureche.

| jeek0 a răspuns:

Incearca sa iei ceva pentru febra. baga pe google si vezi cam ce gasesti. nu stiu daca sa incepi sa iei antibiotice. in mod normal trebuie luate pentru infectie dar nu stii exact ce si in ce cantitate. asteapta pana maine si mergi la stomatolog. lasa frica deoparte. nu ai sa patesti nimic in seara asta. daca iti va fi rau tare poti chema salvarea dar nu cred ca va fi cazul

| ApofissPapaya a răspuns:

Ia ceva pentru febra, bea ceai, stai in pat, nu te stresa sub nicio forma, si puneti comprese reci pe frunte (uda un prosop mic cu apa rece, stoarce-l si pune-l pe frunte). Relaxeaza-te pe cat posibil si nu te obosi. Abscesul dentar nu-ti va trece prea usor, ii ia cam cat unui cos de pe fata sa-i treaca(3-4 zile), sa dispara 'puroiul' pe cale naturala. Daca e umflata tare maseaua, incearca sa spargi punga, si du-te la un stomatolog. Aplica si acolo o compresa rece (va inceta extinderea pungii si a abscesului in sine). Nu manca lactate de orice fel: branza, lapte, iaurt, sana, lapte batut, cas etc, acestea provoaca aparitia puroiului. Ai grija de tine si numai bine! Insanatosire grabnica! happy

| maximovidiu explică (pentru ApofissPapaya):

De spart nu stiu daca o pot sparge. iau amoxicilina din 6 in 6 ore si acum febra s-a mai ameliorat... abcesul nu ma doare. si este langa masea. nu e in masea pentru ca m-am interesat am citit pe multe site-uri ca poti face chiaguri carte necesita o, operatie asa ca tot stomatolog scrie pe mine. daca nu se mai trage punga pana luni ma voi duce. dar vreau sa stiu cam cu se efectueaza acea "incizie" daca doar mi-ar taia ar fi ok. dar de curatat in masea nu pot sta chiar si cu anestezic ma doare enorm. n-ar fi bine doar o spalare regulata pe dinti? ca sa evit abcesulbig grin