| xIonutzu a întrebat:

va rog ajutati-ma repede am 15 ani si nu stiu ce am am o problema cu respiratia parca nu imi intra destul aer in mine cateodata parca n-am destul aer nici nu am pututu dormi azi noapte asa de bine parca nu aveam aer va rog ce pot face sa scpa de problema asta? De fumat nu fumez! am problema asta de 1 luna cam asa nu stiu de ce pana acum nu am avut... va rog ce pot fac sa nu ma mai simt asa infara de doctor pls dauu funda!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Empathizer a răspuns:

Fa-ti un set de analize, care sa includa hemograma, sideremie, calciu seric total, calciu ionic seric, fosfor seric, fosfataza alcalina, magneziu seric, TGO, TGP, uree, creatinina, acid uric, glicemie si examen de urina. Cel mai probabil ai tulburari pe metabolismul calciului (din cauza ca esti in crestere si organismul tau are nevoi crescute de calciu si vitamina D) sau o anemie.

Investigatiile astea iti vor arata daca ai anemie, lipsa de calciu, magneziu sau vitamina D si daca organele responsabile de transformarea in forma activa a vitaminei D functioneaza normal.

Toate sunt analize pe care le poti face gratuit prin medicul de familie, cu exceptia fosforului seric, care e o analiza cu plata (costa pana in 10 RON).

Nu e exclus nici un astm bronsic cu debut recent, dar e mai putin probabil in context.

Asta este, fara doctor nu se poate, resemneaza-te!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la medicul de familie sa vezi ce analize iti recomanda! Poate fi doar o banala lipsa de vitamine si minerale. Nu putem sa-ti dam solutii, ca nu suntem medici. happy

| Zitronen a răspuns:

Si eu am aceeasi problema. Am fost operat de polipi acum trei ani si m-am simtit bine. Acum iarasi am probleme ca si tine. Nici eu nu pot sa dorm pentru ca am cosmaruri si ma sufoc. Foarte probabil sa ai ASTM sau sa-ti fie imflamati polipii. Si eu am aceste probleme si trebuie sa ma duc la doctor. Du-te si tu sa faci un control, iar daca trebuie sa faci operatie fa-o, o sa-ti fie bine si nu doare. Numai binehappySi insanatosire grabnicahappyhappyhappy

| Tyrr a răspuns:

Du-te la un spital/specializare pneumoftziologie, http://www.spviasului.ro/ ai sa gasesti acolo tot sprijinul in problema ta!

| SickRapp a răspuns:

Nman eu zic sa te duci la doctor straight face