| amluatcaprafoarterausimadoarecapu a întrebat:

Salu TPU, am 16 ani si ma numesc madalin. astazi am vrut sa-mi iau si eu tesniunea cu aparatu lu bunica, este u n aparat electric. am urcat sus la etaj, eram cam emotionat asa, curios de cat o so am. imediat l-am pus pe mana si i-am dat drumu si mi-a aratat 158/85. vazand asa ma cam ingrijorasem. am mai asteptam 5 minute am luat-o iar o aveam 138/80. am mai asteptat inca 10 minute si am luto iar si mi-a aratat 123/66. este buna?

credeti ca am ceva? va rg sa-mi raspundeti ca sant cam ingrijorat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Iar ai aprut cu intrebarile tale? tu mai faci ceva zi de zi decat sa stai sa iti iei tensiunea?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Efortul de a urca, emotiile, ti-au ridicat tensiunea. Cea buna este dupa ce te-ai odihnit si calmat. Asa este la toata lumea si nu ai de ce sa te sperii.
In plus, aparatele pentru uz la domiciliu, nu sint foarte exacte.

| thezbx a răspuns:

Pai tensiune nu se ia dupa ce "alergi pana sus", trebuie sa stai relaxat 2-3 minute si dupa aceea aparatul se pune pe mana stanga si trebuie sa o ti un pic ridicata, astfel incat incheietura mainii unde ai pus aparatul sa fie in drept cu inima. 123/66 e perfecta!

| Romaniamafia a răspuns:

158? nu crezi ca ai gresit ceva? Tensiunea mai mică de 9/6 provoacă ameţeli şi senzaţia de leşin, iar cea care trece de 14/9 este factor de risc pentru atac cerebral.Valoarea normală a tensiunii - în jur de 12/8 Eu de ex acum o saptamana aveam 12/7 iar azi 12/6

| Anonimaa27 a răspuns:

Prima nu a fost chiar atat de buna dar restul da. Probabil ca prima data ai fost agitat.

| roxana2795 a răspuns:

Ai avut emotii! Da, e!

Întrebări similare