| amluatcaprafoarterausimadoarecapu a întrebat:

Salu TPU, am 16 ani si ma numesc madalin. astazi am vrut sa-mi iau si eu tesniunea cu aparatu lu bunica, este u n aparat electric. am urcat sus la etaj, eram cam emotionat asa, curios de cat o so am. imediat l-am pus pe mana si i-am dat drumu si mi-a aratat 158/85. vazand asa ma cam ingrijorasem. am mai asteptam 5 minute am luat-o iar o aveam 138/80. am mai asteptat inca 10 minute si am luto iar si mi-a aratat 123/66. este buna?

credeti ca am ceva? va rg sa-mi raspundeti ca sant cam ingrijorat

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| doctoressa a răspuns:

Da, ai o tensiune buna. Tensiunea arteriala se masoara in repaus. http://www.i-medic.ro/boli/hipertensiunea-arteriala

| BlackRaven45 a răspuns:

Păi de ce nu o întrebi pe bunica ta? Ea trebuie să ştie cât trebuie să ai. Şi în legătură cu folosirea aparatului: atunci când îl foloseşti trebuie sa fi foarte calm. Nu trebuie nici să vorbeşto şi ai grijă cu aparatul acela! Nu îl strica! O să-i trebuiască bunicii tale.

| LenoreVoldaren a răspuns:

De câte mii de ori mai e nevoie să postezi întrebarea asta?

| Ottakringer a răspuns:

Normal ca iti arata asa masuri. din cauza ca erai agitat + emotii laughing
Cand iti iei tensiunea nu trebuie nici macar sa vorbesti. trebuie sa fii foarte calm happy. Stai linistit, doar erai agitat.

| Futhakari a răspuns:

Inteleg ca esti curios ce face aparatu ala dar nu-i o jucarie daca al strici si bunicata avea atunci nevoie de el ce faceai.

Întrebări similare