,, Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament. ''
Un dermatolog e bun.
Între timp poți încerca să masezi de două ori pe zi cu o cremă grasă, de exemplu Locobase. Nu spăla miinile mai mult decât necesar, nu sta cu ele în detergent, dizolvant sau alte lichide.
Mergi la medicul de familie sa-ti dea trimitere la dermatolog.
Eu iti recomand sa eviti produsele cu iritanti, parfum, alcool etc. si sa folosesti doar produse blande care sa nu-ti agreseze pielea.
Pentru curatare ( primele 3 produse le gasesti exclusiv in magazinele DM, ultimul il gasesti in farmacii - toate sunt formulate bland dar eu as merge pe ultima varianta pentru inceput pana ti se mai amelioreaza simptomele. In nici un caz sa nu folosesti sapun. ) :
Balea Med Ultra Sensitive Waschgel – Gel de curatarere, solubil în apă 150 ml 10 lei
Balea Med Ultra Sensitive Duschgel – Gel de dus 250 ml 8 lei
Balea Artz Seife – Sapun lichid pentru maini 300 ml pret 7 lei
Bioderma Sensibio Gel Moussante - gel de curatare 200 ml 30-37 lei
Pentru repararea si hidratare iti recomand urmatoarele creme :
Crema dermoprotectoare gerovital h3 derma+ ( are ingrediente foarte bune, este si la reducere si transportul e gratuit pana pe 17 aprilie - mi se pare o afacere buna, in farmacii e mai scumpa )
https://www.farmec.ro/produse/ten/crema-dermoreparatoare-429.html
Bioderma balsam intensive atoderm - varianta de 75 ml costa undeva la 26 lei ( preturile depind de la o farmacie la alta si daca ai card, iti recomand sa ceri inainte sa ti se faca un card iar daca stai in Bucuresti poti sa-ti cumperi produsele de la farmacia tei sau bebe tei - sunt mult mai ieftine, au si site dar se plateste in avans cu cardul )
Bioderma Crema Nutritiva Atoderm - costa 30-35 lei
http://www.bioderma.com.ro/produsele/atoderm/nutritive
Eu as folosi prima crema pentru inceput ( gerovital h3 ) mai ales ca are printre primele ingrediente panthenol care este un ingredient foarte bun : are efect reparator, calmant, hidratant si anti-inflamator. Ajuta la vindecare leziunilor mult mai repede si accelereaza regenerarea pielii. Mi-au placut si ultimele doua creme dar cred ca asta te-ar ajuta mai mult pentru inceput.
Succes ^^