| mermaid01 a întrebat:

A avut cineva ganglionii limfatici mariti/inflamati? Fratelui meu i s-au umflat ganglionii,cred,pe langa ureche si are toata partea dreapta marita.I-a luat tata niste medicamente, fara sa-l duca la medic.As vrea sa stiu daca a mai avut cineva vreo experienta din asta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Victor453 a răspuns:

Am avut eu, dar nu stiu cum mi-a trecut, eram mic

| iulian1302 a răspuns:

Buna. Ganglionii limfatici sunt intalniti in bolile infectioase acute sau cronice, in boli ale sangelui si in tumori maligne localizate in diferite parti ale coprului. Daca doar ganglionii limfatici de langa ureche s-au inflamat inseamna ca exista un proces infectios localizat in acea zona ( fie abces dentar, fie ceva patologie legata de amigdale), in acest caz putand vorbi de ganglioni limfatici localizati. In general, nu se administreaza medicamente pentru asa ceva fara un consult de specialitate deoarece este important sa se descopere cauza exacta a inflamatiei acelor ganglioni limfatici si tratarea cauzei respective. Este foarte important sa se verifice daca nu exista si alti ganglioni limfatici inflamatii cum ar fi cei axilari sau cei ocipitali etc. In momentul in care medicul va examina acesti ganglioni va trebui sa tina cont de mai multi factori( marimea lor, mobilitatea lor, consistenta lor) in urma carora sa puna un diagnostic si din acest motiv ii recomand fratelui tau sa mearga la medic. Apropo ce medicamente ia fratele tau?

| mermaid01 explică (pentru iulian1302):

Nurofen.Probabil tata i-a descris farmacistei acea umflatura, locul, iar ea s-a gandit ca infectia are legatura cu gatul, adica e vorba de vreo raceala.Fratele nu a fost racit, nu l doare in gat, nu l dor dintii, nu l doare urechea cand il trag de lob-asa l am verificat sa vad daca are otita-, deci nu stiu ce infectie ar putea indica ganglionii astia.sadO sa l duc eu la medic luni daca nu se amelioreaza.

| alex0297 a răspuns:

Salut!
Ar fi bine sa mearga la medic, mai ales daca s-a sarutat in ultimul timp ar putea fi mononucleoza infectioasa dar poate fi si alta boala ca faringita cu diverse bacterii si oricum e mai bine sa ii prescrie medicul medicamentele.

| mermaid01 explică (pentru alex0297):

Nu,nu s-a sarutat.Are 12 ani.happy O sa l duc eu luni la medic, daca nu se amelioreaza.

| alex0297 a răspuns (pentru mermaid01):

Doar pentru ca are 12 ani nu inseamna ca sigur nu s-a sarutat happy
Dar daca nu il doare in gat trebuie sa fie alta cauza, mergi cu el la medic.