| Tecad a întrebat:

Acum 2 zile am fost intr-un local si cand sa deschid usa m-am intepat intr-un cui.Sange mi-a curs putin. A doua zi am vazut ca mi s-a facut rosu in juru intepaturii..Trebuie sa fac Antitetanus?
Ma i-a frica cand ma gandesc ca se poate sa ma infectez cu HIV..Este posibil?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| 23partyboy a răspuns:

In mod normal la orice plaga este bine de facut antitetanosul indif daca e cui ruginit sau nu, sticla samd... zona de eritem(roseata) este o reactie normala a organismului, insa ea nu trebuie sa fie intinsa ca dimensiune si de o culoare intensa, in caz contrar aceasta inseamna patrunderea microbilor in plaga cu posib infectarii ranii, cu atat mai mult daca nu ti-ai dezinfectat rana. iar in legatura cu frica ta este partial nefondata.intradevar pe cuiul ala pot fi tot felul de microbi dar ca sa aiba stiu eu virusul hiv sau hep ar fi trebuit sa intre in contact cu un bolnav, o probabilitate zic eu infima, in plus in fiecare zi mii de oameni trec prin aceeasi sit cu tine, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne gandim la cele mai negre lucruri, altfel am sta in casa, poti merge la upu pentru vaccinare si neaparat trateazati plaga ca sa nu sa se infect

2 răspunsuri:
| Tecad explică:

Mentionez ca nu era ruginit!

| Dan1989P a răspuns:

Nu stiu exact daca pot sa te ajut dar du-te la un doctor si fa-ti vaccinul, deoarece este foarte periculos. Poate s-a infectat, si de aceea s-a facut rosu.Inca o data du-te la medic, deoarece poate fii in pericol sanatatea ta! Succes!