Va trebui sa fii atent la alimentatie si sa eviti constipatia.
Constipatia duce la hemoroizi sau fisuri anale.
Fara indoiala apar si urme de sange, ca in cazul tau.
Si chiar daca scaunul e tare, se recomanda sa nu fortezi evacuarea lui, ci sa pregatesti lent defecatia. Asta inseamna sa relaxezi anusul si sa lasi scaunul sa fie eliminat fara dureri.
Da, durerea se poate manifesta 2 zile (mi s-a intamplat), si tocmai pentru ca am fortat organismul. Nu e comod absolut deloc.
Mananca in mod corect, hidrateaza-te bine si nu vei mai avea probleme.
Se va rezolva in sensul ca se reduce pericolul de infectie a zonei lezate. Important e sa rezolvi problema constipatiei.
Si medicul o sa-ti faca un tratament cu laxative. Eu zic sa ai grije de ce mananci. Manaca multe supe (ciorbe). Redu din paine. Bea suc de rosii sau bulion. Manaca multe fibre. Manaca fasole uscata, prune, pere, smochine, seminte de in, stafide, ovaz şi nuci. Aportul de lichide este important. Eu am constipatie cronica si pentru asta iau zilnic o jumatate de laxativ pe baza de plante: Tranzactiv.
Probabil sunt hemoroizi.Sangele poate aparea in aceste cazuri si nu este de speriat.Ia ceva pentru ei si mai asteapta. Daca nu redevine ok dupa cateva zile, consulta un doctor.
Daca curge sange cred ca ar trebui sa mergi la doctor adica pana la urma e sange