| CorleoneGyovanny a întrebat:

Salut,
Adhd ul Poate dispărea odată cu vârsta sau nu se mai vindeca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

De la o anumita vârstă se transformă în ADHD+ sau AD4K.

| AmandinaDragan a răspuns:

Se amelioreaza doar. Nu dispare.

Răspuns utilizator avertizat
| PsihologulN a răspuns:

ADHD nu dispare odată cu vârsta, dar simptomele pot fluctua și se pot atenua în unele cazuri pe măsură ce persoanele învață să gestioneze mai bine tulburarea și să se adapteze la cerințele vieții de adult.

| CorleoneGyovanny explică (pentru PsihologulN):

Și dacă o persoana ajunge la 50 de ani are si atunci adhd?

| Andrei9p a răspuns:

ADHD (Tulburarea de Hiperactivitate cu Deficit de Atentie) este o tulburare neurobiologică cronică care, de obicei, persistă în timp. Deși simptomele ADHD pot evolua odată cu înaintarea în vârstă, de obicei persistă în viața adultă. Cu toate acestea, severitatea simptomelor poate varia și poate avea un impact diferit în funcție de persoană.

În copilărie, simptomele ADHD pot fi mai evidente și pot afecta învățarea, comportamentul social și funcționarea generală. Pe măsură ce persoanele cu ADHD devin adulți, simptomele pot evolua și se pot manifesta în moduri diferite. De exemplu, hiperactivitatea poate diminua, dar problemele de atenție și impulsivitate pot persista și afecta performanța la locul de muncă sau relațiile personale.

Este important să înțelegem că ADHD nu poate fi vindecat complet, dar gestionarea simptomelor poate fi posibilă prin terapie adecvată și strategii de adaptare. Tratamentul pentru ADHD implică adesea o combinație de intervenții non-farmacologice (consiliere, terapie comportamentală, modificări ale stilului de viață) și, în unele cazuri, medicamente specifice (cum ar fi stimulanții) pentru a ajuta la controlul simptomelor.

Întrebări similare