| Marca a întrebat:

Salut ajutati-ma luna aceasta nu mi sa inceput ciclul dar in loc pe chiloti am o pata incolora lichida ..........deci e primul an ajutima va rog.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Buna.
Este glera cervicala.
Menstra se instaleaza prin prezenta sangelui.
Pa, pa.

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Având în vedere că eşti în PRIMUL an de ciclu menstrual, NU ai de ce să te îngrijorezi happy

În general, primele 5 menstruaţii întârzie ( uneori chiar şi 3-6 luni, depinde de vârstă ) - dar, cu timpul, cam în decurs de 1-2 ani, se va "regla" cât de cât şi vei avea menstră aproape lunar.

Spre exemplu a 2-a menstruaţie poate întârzia cam 4-6 luni, apoi a 3-a poate veni cam după 3-4 luni, a 4-a cam după 2-3 luni, etc.
Se poate să fie aceeaşi situaţie şi în cazul tău.

NU ai de ce să te îngrijorezi, aceste dereglări hormonale sunt foarte FRECVENTE în primul an de ciclu menstrual.

Toate cele bune.

| ddeennyyssaa13 a răspuns:

In primul an menstruatia e iregulara deci poate sa iti vina intr.o luna si in alta nu. Si eu sunt tot in primul an. Adica chiar primele zile. nu cred ca ar fi o problema dar cel mai bine intreab.o pe mama ta. Bafta! :*

| Diannee14 a răspuns:

Acel lichid incolor de pe lenjerie se numeste secretie vaginala si de obicei este un semn ca mai este putin si o sa iti vina prima menstruatie. De obicei secretia vaginala apare cu 6 luni sau un an inainte de prima menstruatie.
Daca acel lichid are alta culoare in afara de alb sau incolor, de exemplu daca are culoarea verde trebuie sa consulti neaparat medicul ginecolog.

| TWLover11 a răspuns:

In primul an de menstruatie si in special la adolescente este normal ca ciclul sa intarzie, si mie mi s-a intamplat de nenumarate ori. Si eu am acele "pete incolore " se numesc scurgeri vaginale si normal le ai cu ceva timp ca ciclul sa apra pentru prima data. Normal scurgerile vaginale in cantitate mai mare inainte si dupa ciclu dar e normal sa apara oricand. happy Daca iti intarzie mai mult si vrei sa fii sigura ca esti ok poti sa faci un control la ginecolog happy