Daniele, sincer imi pare rau pentru ce raspunsuri ai primit...
Nu prea meritai asa ceva.
Ok, tine minte fraza,"nu vad ce nu cred" si acum tine minte asta "nu cred ca ceva nu exista pana nu vad".
Nimeni in lumea asta nu are informatii 100% sigure ca nu exista ceva ce niciodata nu a vazut, asta nu e un argument veritabil ok?
Recunosc, nu am vazut, dar asta nu inseamna ca nu exista daca eu nu am vazut niciodata Germania, de ce sa cred ca exista? doar pentru ca au vazut-o altii? naah.
Oricum, nu e foarte "grav" ce ai tu, nu este o obsesie, ci o pasiune, asa cum am eu pentru anime-uri, stiu ca este o lume total diferita, ceva pixelat, dar vreau mereu sa ajung acolo, dar nu se poate nuh?
Cel mai bun lucru pe care-l poti face este sa accepti acest gand, si sa faci tot posibilul sa aflii mai multe.
De ex, cum mie imi plac anime-urile, am inceput sa desenez anime, si sa ma informez cum se fac, si inca mai desenez dupa 5 ani de anime, si inca ma informez in legatura cu ele.
Incearca sa vezi filme cu vampiri, sa aflii informatii despre vampiri, sa desenezi vampiri, intra pe net, ia-ti un program si fa un filmuletz cu un vampiri, cand o sa ajungi mare fa anime, filme si alte chestii cu vampiri.
Cand esti "obsesionat" cum zici tu de ceva, nu incerca mereu sa alungi acel ceva, foloseste-l in favoarea ta, cum mie imi plac anime-urile, pot combina aceasta placere cu vasta mea imaginatie, si pot creea ceva pe viitor, si asa cum tie iti plac vampiri, poti combina toate informatiile pe care le aflii despre ei, cu ceva din realitate, spectacole, filme, anime-uri, piese de teatru si orice-ti mai trece tie prin cap legat de vampiri.
Ceva rau, nu este mereu rau, ci mai degraba un necunoscut bun.
Foarte frumos!
Si eu am avut aceasta problema nu cu mult timp in urma si ma uitam la toate filmele cu vampiri, citeam despre si incercam sa ii visez. Acum nici nu mai am chef de asta!
Fiecare persoana ajungle intr-un punct in viata in care pur si simplu se gandeste la ceva, desi stie ca nu ar trebui, indiferent daca este un personaj fictiv sau o persoana "iubita".
In timp trece, si ti-a trecut si tie, poate i-a trecut si celui care a pus intrebarea.
Barosanilor lasati dr@cu filmele horror daca stiti ca va este frica si de umbra voastra.
Imi pare rau sa-ti spun asta, insa nu avem nici o dovada cum ca vampirii nu ar exista. Iti spun din proprie experienta ca am vazut un strigoi odata, sugea laptele vacilor bunicilor iar cand am luat furca la el, a fugit afara. Pe cand sa ma uit dupa el, acesta disparuse deja. Arata ca si un caine mic, insa isi schimba formele. Deci daca exista Dumnezeu, exista si Satana, exista si ingeri buni si ingeri rai, varcolaci, strigoi, vampiri.
Cel mai bun mod de a te apara impotriva vampirilor este sa porti o cruce tot timpul la gat, de argint si sa te rogi in fiecare seara. Ma tem pentru tine, nu te mai gandi tot timpul la prostii, ca functioneaza vorba aia "de ce fugi de aia nu scapi".
Lasa vampirii, varcolacii, dracii si alte chestii, deoarece acestia nu au treaba cu tine, decat daca ai si tu treaba cu ei si daca ti-o cauti cu lumanarea, daca te vad slab.
Bafta.
Ia niste margele sau fa 20 noduri la o funie ata etc. si de cate ori iti trece prin minte gandu de vampir zici de 20 de ori " nu mai gandesc asa ceva, sunt un om normal "
Exista.Am vazut o fata cu o muscatura pe gat.Jur.Credetima! Feritiva de ei!
Gaseste un loc luminos. Du-te la ea si zii. Buna. Cum te cheama? Apoi nu stiu ce mai vorbiti. Ii zici. Vrei sa mergem in locu ala luminos? Daca ea zice nu. Atunci ai o mica dovada. A doua zi. Mananca ustroi. Vb cu ea fata in fata. Daca o deranjeaza mai ai o mica dovada. Ma rog daca o deranjeaza tare ca pe orice fata de pe pamant o deranjeaza mirosu de ustroi. Hm oare cum ai mai putea strange dovezi... Ca faza cu tepusa mor si oamenii nu doar vampirii. Hm... Spioneaza. Vezi tu ce faci. Verifica mai multi oameni cu muscatura la gat. Implus. Acuma doar ti-am dat niste sfaturi sa vezi daca e vampir. Ca asa si eu pot sa iau o carioca rosie pun 2 puncte la gat ma duc in mojlocu scolii si zic. Uite sunt vampir! O da! Sa nu uiti detaliul care o da cel mai bine degol! Vampirii sunt palizi!( au pielea alba.)
Daca ar exista vampiri nu si-ar arata muscatura!
Vampirii sunt creaturi mitologice, folclorice, care trăiesc prin hrănirea cu sângele fiinţelor vii. Mitul vampirilor a luat avânt odată cu romanul lui Bram Stocker „Dracula", din 1897. Potrivit legendei, vampirii erau nemuritori, umblau doar noaptea, însetaţi de sânge.În unele culturi vampirii nu au reflexie în oglindă sau pot fi alungaţi cu miros de usturoi. Datele despre vampiri s-au multiplicat în ultimii ani. Rolul principal l-au avut scriitorii de romane, ce au îmbogăţit paleta de puteri ale vampirilor.
Cum poate explica ştiinţa un vampir? În cele ce urmează vom prezenta diferite afecţiuni de care o persoană ar putea suferi şi care, însumate, i-ar putea conferi caracteristicile unui vampir. Şansele ca o persoană să sufere de toate aceste boli concomitent sunt aproape inexistente, dar în orice mit există un pic de adevăr.Cea mai importantă calitate a unui vampir e setea de sânge. Există o afecţiune, Sindromul Renfield, o boala psihică, foarte rară, în care suferindul simte o nevoie compulsivă de a consuma sânge. Afecţiunea a fost identificată în 1992 de către psihologul Richard Noll, dar nu apare în DSM-IV (Manual de Diagnosticare şi Statistică a Bolilor Mintale).
În concordanță cu terminologia curentă, Sindromul Reinfield este clasificat ca schizofrenie. Afecţiunea evoluează în mai multe stadii, în primul stadiu apare autohemofagia (pacientul îşi consumă propriul sânge), al doilea stadiu e reprezentat de zoofagie (pacientul mănâncă animale vii sau doar le bea sângele), iar ultimul stadiu e vampirismul, suferindul îndreptându-şi atenţia spre alţi oameni. În acest ultim stadiu, pacientul poate să fure sânge din spitale sau chiar să comită crime. Acest sindrom apare însoţit de alte afecţiuni şi cauza probabilă este o traumă suferită în copilărie (în care este asociat sângele cu plăcerea).De ce nu poate „vampirul" nostru suferi lumina? Este posibil să sufere de lupus eritematos sistemic. Unul dintre factorii declanşatori sunt ultravioletele de tip B, conţinute în lumina soarelui. Există pacienţi care dezvoltă o intoleranţă şi faţă de ultravioletele de tip A, sau lumina solară filtrată prin sticlă. Majoritatea pacienţilor cu lupus prezintă afecţiuni ale pielii, „mâncărimi" (rash), ce se pot ulcera după expunere directă la lumină.
Un vampir nu ar putea exista fără dinţii caracteristici. Macrodonţia este o afecţiune, de obicei ereditară, în care dinţii ajung la dimensiuni mai mari decât în mod normal. Dacă sunt afectaţi caninii sau primii premolari, deja facem o asocierea cu un vampir.
Acum pacientul nostru are iz de „vampir". Potrivit folclorului, vampirii au pielea albă. Acest lucru se poate datora programului nocturn sau unei afecţiuni cunoscută sub numele de albinism. Albinismul este o afecţiune a pielii, nu foarte rară, caracterizat prin piele foarte albă, ca urmare a absenţei totale a pigmentului melanic (pigment ce dă culoarea pielii). Este de origine ereditară şi se asociază cu fotofobie sau iris translucid (lipsit de culoare). Pe lângă pielea albă, irisul translucid dă o culoare roşie a ochilor. Acest fenomen se datorează vaselor de sânge din iris, care se observă datorită lipsei de pigment.
O altă caracteristică a vampirilor este frica de usturoi, cunoscută în practica medicală ca alliumfobia. Totuşi, alliumfobia se poate extinde şi la alte plante, nu doar la usturoi.
Să recapitulăm posibilele afecţiuni ale pacientului nostru: Sindrom Renfield, lupus eritematos sistemic, macrodonţie, albinism şi alliumfobie. Prin aceste boli, putem explica ştiinţific un „vampir", dar probabilitatea ca o persoană să sufere în acelaşi timp de toate aceste afecţiuni şi să trăiască este extrem de mică.