anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut all! sunt o fata de pe TPU, dar am ales sa pun intrebarea 'Anonim' deoarece nu vreau sa se faca 'misto'

Sunt sasaita(peltica) si nu stiu cum as putea sa imi indrept vorbireacrying
Am 14 ani si eu pana la 5 ani eram cu suzeta in gura.Cred ca asta mi-a afectat dictia.

Stiti solutii pentru a-mi indrepta vorbirea? dar vreau acasa, nu la logoped.
Orice raspuns imi poate fii de folos.
Din cauza asta unii 'prieteni' fac misto de mine si ma imita si ma simt prost.

Va rog nu ocoliti intrebarea kiss

Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Fara logoped nu vei reusi, dar de ce ai asteptat pana acum si nu te-ai dus la logoped mai devreme? Si fiul meu a avut aceasta problema dar tot cu un logoped s-a rezolvat.

| loricel a răspuns:

Sfatul meu e sa apelezi la un logoped, el isi cunoaste meseria si nu vad de ce preferi sa faci asta acasa.Nu trebuie sa-ti fie rusine, nu esti singura persoana cu aceasta "problema".

| Rue a răspuns:

Doamne si eu am aceeasi problema si tot 14 ani am laughing. Dar eu nu stiu de suzeta thinking Si si de mine fac misto unii, dar nu imi sunt prieteni. Sunt baieti mai mici ca mine, cu vreo 2-3 ani sau am avut anul' asta probleme cu niste baieti de 18 ani fiindca m-am apucat sa ii iau la misto laughing. Adica, ei m-au luat, eu le-am platit-o big grin.
Cred ca cel mai bine pentru noi, dupa logoped si alte chestii este autosugestia happy. Daca ne bagam in cap ca vorbim normal si mai facem cateva exercitii cateodata (gen, spunem multe cuvinte cu s si etc) vom reusii sa indepartam tampenia asta, pentru ca si pentru mine e extrem de enervanta si am avut mult de pierdut din cauza ei :/...

| doraz a răspuns:

Eu am un verisor tot sasait, iar logopedul venea acasa.la inceput i-a spus sa foloseasca un creion, subtire, sa-l tina orizontal intre colturile buzelor si sa incerce sa vorbeasca asa. e un pic dificil. daca n-ai inteles(n-am fost prea explicita)da-mi un msj,

| cmm a răspuns:

Logopedul e singurul care te poate ajuta, bineinteles ca o sa repeti acasa exercitiile sugerate de logoped, dar făra nu se poate.

| lilboutique a răspuns:

Nu ii baga in seama. Mie mi se pare foarte dragut sa ca cineva sa fie sasait/a, rarait/abig grin. si imi plac la nebunieee baietii raraitibig grin deci stai linistita, daca fac misto de tine sunt niste prosti:*

| IuliaAle a răspuns:

De ce nu incerci solutia logopedului? Daca ti'e rusine sau suferi crezand ca ceilalti vor rade, doar tu pierzi. Du'te, ai curaj! Si eu am avut aceasta problema pana prin clasa a doua, si tot un logoped m'a ajutat sa ma recuperez. Mult succes. Si nu pune la suflet tot ce spun unii, si ei au defectele lor, dar nu trebuie sa le reprosezi asta. Fii mai desteapta, evita'i.